Om jobbet

Uppdraget som fritidsledare innebär att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar. Fritidsledaren ska vägleda barn och ungdomar till att bli en del av ett demokratiskt och mångkulturellt samhälle samt lyfta deras självkänsla genom olika aktiviteter och medinflytande. Arbetet som fritidsledare innebär att planera, leda och utveckla fritidsverksamheten för ungdomar mellan 13-18 år. Arbetet innebär vidare: Att samarbeta med skola, föräldrar, föreningar och andra aktörer. Att inspirera ungdomar till lärande och utveckling av olika intressen. Att ta till vara på ungdomarnas förmåga att lära sig nya saker genom att skapa och ge utrymme för deras kreativitet. Att ordna aktiviteter som präglas av glädje och lust. Att arbeta för att alla ska känna sig trygga och bli bekräftade och att stimulera ungdomarnas engagemang och lust att utvecklas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har fritidsledarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar eller andra målgrupper inom fritidsverksamhet, föreningsliv etc. Du är en god vuxen förebild och har förmåga att skapa goda relationer med framförallt barn och unga. Du är även duktig på att skapa möjligheter för besökarna att utöva inflytande genom att engagera och involvera dem i verksamheten. Som person är du nyfiken, förändringsbenägen och duktig på att spana in behov, önskemål och trender i såväl närområdet som globalt. Du har även förmåga och intresse av att utvärdera och reflektera över ditt och dina kollegors arbete i förhållande till ett givet uppdrag. Du är duktig på att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet från integrationsarbete är meriterande. Du har grundläggande datorkunskaper. Du har körkort B

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Jobbfakta
Ort
Nässjö
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Fritidspedagog
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om arbetsplatsen

Kultur- och fritidsförvaltningen vill positionera Nässjö kommun genom ett rikt och inspirerande kultur- och fritidsutbud och kultur- och fritidsanläggningar av god kvalitet. Vi söker nu en fritidsledare till våra fritidsgårdar. Fritidsgårdarna ska vara en öppen plats för trygga och spännande möten i en drogfri miljö mellan unga människor, oavsett kön, funktionshinder, livsstil, etnisk bakgrund, politisk eller religiös åsikt.