Försäljningsingenjör till MLT Maskin & Laserteknik AB

Om jobbet

Är du högskoleingenjör eller på annat sätt skaffat bred teknisk kompetens och ute efter ett omväxlande och händelserikt arbete? Gillar du problemlösning och har intresse för affärer och försäljning? Har du dessutom intresse för maskiner, mätning, givare och sensorer inom området vibrationsteknik och gillar stort eget ansvar? Sök då tjänsten som försäljningsingenjör på MLT! Tjänsten drar igång omgående och vi tillämpar löpande urval, så vänta inte med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för MLTs räkning en försäljningsingenjör. MLT är ett framgångsrikt företag inom industriell mätteknik. Företaget erbjuder avancerade mätinstrument och mättjänster för förebyggande och avhjälpande underhåll samt 3D-scanning. Bolaget arbetar mot ett flertal olika branscher såsom processindustri, kärnkraft, vindkraft och stål och gruvindustri. MLT växer och söker därför ytterligare en försäljningsingenjör som vill hjälpa dem på vägen!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MLTs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos MLT.

Arbetsuppgifter

Som försäljningsingenjör kommer du att bygga upp en gedigen kompetens kring vibrationsteknik och därefter tillbringa mycket tid på fältet för att skapa långsiktiga relationer med potentiella kunder. Genom att mäta vibrationer på maskiner kan kritiska tillstånd identifieras och därmed kan driftsäkerhets-, effektivitets- och kvalitetsförbättringar skapas för kunden. Din uppgift blir att sätta dig in i och förstå kundens verksamhet och utifrån din offert på MLTs produkter och tjänster påvisar du vilka förbättringar som kan göras.

Kunderna finns i bland annat processindustri, kraft- och energianläggningar, verkstads- och pappersindustri och beslutsfattarna som du bearbetar är allt från ledningsgrupp till enskilda drift-, underhålls- och verkstadschefer eller specialister. För att bygga upp din kompetens inom vibrationsmätning kommer du under de sex inledande månaderna att få följa med mättekniker och andra försäljningsingenjörer ut på uppdrag.

När du uppnått din kompetens inom vibrationstekniken kommer du att spendera ca 3 dagar i veckan ute hos kunder runt om i Sverige. Dina försäljningsresor med demonstrationer etc. planeras in och styrs i stor utsträckning av dig själv. Tjänstebil kommer att erbjudas.

Rollen som försäljningsingenjör passar dig som är junior karriären, har ett stort tekniskt intresse och som snabbt vill utvecklas och få helhetsansvar. Men även dig med lite erfarenhet av liknande bransch eller uppdrag som är sugen på en uppväxling.

Vi söker dig som
 • Är högskoleingenjör inom maskin/elektro/automation/mekatronik eller motsvarande
 • Har arbetslivserfarenhet inom teknisk service eller arbetat på en hög teknisk nivå
 • Har kunskap och/eller intresse för maskiner inom tillverkningsindustrin samt goda IT kunskaper, så att du kan sätta dig in i kundernas situation
 • Har entreprenörsanda med driv att vilja utveckla affärer
 • Har körkort B och flexibel vad gäller resor och övernattningar
 • Kan uttrycka dig obehindrat i såväl svenska som engelska. Finskakunskaper är meriterande då en del av bolaget utgår från Finland.
Det är meriterande om du tidigare har varit i kontakt med vibrations- eller mätteknik, exempelvis genom tidigare arbetslivserfarenhet eller examensarbete.

Som person är du van vid och gillar att arbeta självständigt. Då du kommer vara ute på egna kundbesök måste du kunna driva på och planera ditt eget arbete utan givna instruktioner och rutiner. För att få affärer i hamn är du relationsskapande till dina kunder och då försäljningsprocesserna är långa och bygger på din egen kompetens inom vibrationsteknik är det viktigt att du både är ihärdig och förtroendeingivande. Vidare gillar du att snabbt sätta dig in i och lösa tekniska problem.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Grundlön första 6 mån, grundlön + provision därefter
 • Placering: Är valfri. Antingen utgår du från huvudkontoret i Göteborg om du bor i närheten eller så utgår du hemifrån.
 • Kontaktuppgifter: Anna Nilsson, 031-3523375
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Jönköping stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

MLT är ett framgångsrikt företag inom industriell mätteknik. Företaget erbjuder avancerade mätinstrument och mättjänster för förebyggande och avhjälpande underhåll. Företaget arbetar mot ett flertal olika branscher såsom processindustri, kärnkraft, vindkraft och vattenkraft. Huvudkontoret finns i nya moderna lokaler på Hisingen i Göteborg. Bolaget har dessutom ett antal medarbetare som utgår från andra orter i Sverige samt i Finland. Totalt består bolaget idag av ca 23 medarbetare. Företaget karakteriseras av unga drivna personer som har roligt tillsammans och har höga ambitioner. Läs gärna mer om MLT på deras hemsida