Bantekniker/Förare

Om jobbet

Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet.

Infranord söker bantekniker/förare med placering i Jönköping

Infranord är ledande i Norden på att bygga och underhålla järnväg. Vi erbjuder innovativa lösningar, effektiva processer och branschledande kompetens för framtidens säkra och miljömässigt hållbara järnvägsnät. Majoriteten av våra cirka 2000 medarbetare arbetar inom ban-, el-, signal och tele eller mätteknik. Andra arbetar med frågor inom ekonomi, personal, utbildning, kvalitet, miljö, säkerhet, kommunikation eller med utredningar av olika slag.

Infranord söker nu en bantekniker/förare till Region Södra.

Arbetsuppgifter

Allmänt förekommande banarbete i spårmiljö som bland annat innefattar underhåll, felavhjälpning och byggnation i vårt Drift- och underhållskontrakt. Det kan även förekomma andra arbetsuppgifter inom kompetensområdet. Som förare har du i uppdrag att framföra Infranords spårbundna fordon. Även andra arbetsuppgifter inom fordonsteknik kan förekomma.

Arbetstiden varierar och är även förlagd till nätter och helger, dessutom kan beredskap/jour förekomma. Resor förekommer och du måste även ha möjlighet att arbeta på annan ort när verksamheten kräver det.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en Kvalificerad Yrkesexamen med inriktning banteknik eller minst treårigt gymnasium. Erfarenhet från arbete på järnväg, lokalkännedom samt anläggningskännedom är meriterande. Körkort B är ett krav, körkort C och behörighet att framföra spårgående fordon är meriterande.

Du måste uppfylla de medicinska kraven för- och vara godkänd i säkerhetstjänst. Urvalstest med godkänt resultat krävs för att komma i fråga för anställning som fordonsförare.

Arbetsuppgifter vid järnväg kräver att Du är uppmärksam och noggrann, arbetar ansvarsfullt och alltid sätter säkerheten främst. Du skall ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi förutsätter även att Du har en affärsmässig inställning, är mål- och resultatinriktad. Du är självgående, lugn och stabil och har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Vi kommer vid urvalet lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta inom järnvägssektorn är viktigt för samhällets utveckling och ett mycket betydelsefullt jobb, både nu och i framtiden. Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi önskar därför att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund söker till oss.

Ansökan

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Infranord är Sveriges och Nordens ledande järnvägsentreprenör. Fokus ligger på att underhålla och modernisera dagens järnvägar samt att utveckla och bygga spåret mot framtiden. Våra 3 000 medarbetare finns över hela landet och vi omsätter 4,5 miljarder kronor. Infranord hette tidigare Banverket Produktion.