Hoppa till innehåll

Juniora Systemingenjörer till Saab!

Publiceringsdatum
21 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Tar du examen till sommaren och vill bidra till en säkrare värld? SAABs industriledande elektroniska signalspanings- och självskyddssystem hjälper till att skydda våra plattformar och samla viktig information om omvärlden. Vi söker en junior systemingenjör som vill ansluta till deras team i Järfälla. Sök idag då urval sker löpande!

Om tjänsten

SAAB söker passionerade juniora ingenjörer med start i augusti som vill jobba med utveckling och modellering av deras Electronic Warfare- system. Du kommer bli en del av Saabs AP-program för nyexaminerade ingenjörer. Rollen innebär stora möjligheter att utvecklas och växa in i dina arbetsuppgifter för dig som har studerat en teknisk utbildning.

Du kommer att främst jobba i team med att utveckla, modellera och kvalitetssäkra EW funktion till deras fighter och signalspaningsplattformar. Som en Systemingenjör kommer du på sikt arbeta i centrum för systemets design och funktion, och säkerställer att vi uppfyller kunders krav på prestanda, funktion och kvalitet. Vidare är du med och håller ihop den tekniska designen mellan de olika tekniska disciplinerna i en roll där du kommer på sikt att få ta ett tekniskt ansvar samt utvecklas i flera tekniska områden.

Arbetsuppgifter 
  • Systemmodellering i t.ex Rhapsody/SysML
  • Design och utveckling av EW funktioner
  • Kravdefinition och kravnedbrytning
  • Ansvar för att hålla ihop systemdesign mellan ditt och andra funktionsteam
Vi söker dig som har 
  • Ingenjörsexamen inom t.ex. Teknisk Fysik, Elektroteknik, Farkostteknik, Medicinsk Teknik eller Datateknik
  • Utmärkta kunskaper inom svenska och engelska, muntligt och skriftligt
  • Det är meriterande om du läst kurser inom signalbehandling, Systems Engineering eller flygande plattformar

I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. För att du ska trivas och lyckas i rollen så ser vi att du är en nyfiken lagspelare med ett agilt mindset, som gillar både att jobba tillsammans med andra men även klarar av att hantera uppgifter på egen hand. Det är viktigt att du tycker om och klarar av att se helheten men också kan dyka ner i detaljer när det behövs. 

Om kundföretaget

SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetskassinplacering kan det, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Övrig info
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Omgående
  • Placering: Järfälla
  • Rekryteringsansvarig: Nora Sundberg
  • Lön: Marknadsmässig

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se