Wsp banar väg för juniora järnvägsprojektörer!

Om jobbet

Är du nyexaminerad ingenjör som vill arbeta inom framtidsbranschen järnväg? WSP storsatsar på järnväg och rekryterar nu framtidens järnvägsexperter. Här får du möjlighet att växa inom det kompetensområde inom järnväg som du brinner för i ett stort internationellt bolag tillsammans med erfarna kollegor! Hos WSP kommer du att erbjudas goda möjligheter till karriär inom organisationen. Ta nästa steg i tillsammans med WSP - läs mer nedan och sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för WSPs räkning en järnvägsprojektör till Sundsvall, Östersund, Gävle eller Falun/Borlänge. Då järnvägen är en framtidsbransch, utökar nu WSP sin projektörstyrka inom järnväg. Som junior projektör är tanken att du till en början stöttas av erfarna kollegor och utbildningar hos WSP för att utvecklas till fulländad järnvägsprojektör med egna uppdrag. Som junior projektör kommer din första tid att spenderas tillsammans med erfarna kollegor i uppdrag som genomförs runt om i Sverige. Målsättningen är att du ska på sikt ska bli en fullfjädrad projektör med egna uppdrag, kanske är en framtida roll uppdragsledare eller specialist?

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och WSPs önskemål är därför att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos WSP.

Arbetsuppgifter

Som junior järnvägsprojektör kommer du att gå bredvid en senior kollega och med hjälp av kompletterande utbildningar från WSP lära dig de olika arbetsuppgifter som du senare kommer att hantera på egen hand. Under din introduktion kommer du att arbeta på annan ort i pågående uppdrag. Målsättningen med det är att samla kunskap så att du blir självständig i ditt arbete, för att efter en tid utgå från din placeringsort.

Som järnvägsprojektör kommer du arbeta inom något av kompetensområdena el, signal, spår eller kanalisation. Det ingår även i din roll att ta fram beskrivningar och ritningar för byggandet av anläggningarna. Du kommer att arbeta i olika skeenden av projekt och i olika omfattning beroende på uppdragets omfattning. Det kommer ingå i dina arbetsuppgifter som färdig järnvägsprojektör att projektera bland annat:
  • Bananläggningar och spårväg
  • Trafikstyrning av tåg, Signal- och växelstyrning
  • Signalsäkerhetsanläggningar
Vi söker dig som

För tjänsten som junior järnvägsprojektör söker vi dig som:

* Är nyexaminerad högskoleingenjör eller har YH-utbildning med relevant inriktning i kombination med arbetslivserfarenhet från liknande arbeten.

Som järnvägsprojektör är dina starkaste egenskaper ditt logiska tankesätt tillsammans med ett stort engagemang. Du är driven och vill skaffa dig nya kunskapsområden för att ständigt utvecklas. Vi tror att du lockas av konsultrollen och tycker om att arbeta tillsammans med andra mot uppsatta mål.

Vidare ser vi gärna att du har kunskaper inom CAD, där erfarenhet av Microstation är meriterande. Utbildning med examen från Järnvägsskolan eller utbildning med inriktning signalprojektering är meriterande för tjänsten. Har du läst någon kurs i signalteknik får du gärna specificera detta i ditt CV.

Övrig information
  • Start: Höst/Vinter 2016
  • Omfattning: Heltid, kontorstid. Möjlighet till flex finns
  • Placering: Östersund, Sundsvall, Gävle eller Falun/Borlänge. Ange gärna önskemål om placeringsort i din ansökan!
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se](mailto:sun01@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Östersund
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

WSP och Parsons Brinckerhoff har gått samman och är nu ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi 34 000 medarbetare på över 500 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 3 500 medarbetare. WSP har en omfattande kompetens inom järnvägsteknik med ca 250 medarbetare i järnvägsrelaterade uppdrag. I Sverige har WSP ett mycket långvarigt samarbete med vår största kund, Trafikverket.