Regional Bibliotekskonsulent

Om jobbet

Du ska bidra till arbetet med att utveckla biblioteksverksamheten i regionen genom att främja samverkan, verksamhetsutveckling och kvalitet vid folkbiblioteken i regionen. Tjänsten innefattar ett särskilt ansvar för mediefrågor samt mångspråk och integration.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap samt en gedigen erfarenhet av biblioteksverksamhet. Du arbetar strategiskt och drar slutsatser som utvecklar verksamheten i samverkan med folkbiblioteken. Du ser möjligheter där den fysiska och digitala biblioteksverksamheten i regionen utvecklas parallellt. Regionala biblioteksverksamheten verkar i hela länet, körkort erfordras.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. http://www.regionjh.se
Jobbfakta
Ort
Östersund
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Media, Kultur & Design
Kontakt

Ring Ingrid Printz, 070-311 24 24

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 nov

Om arbetsplatsen

I Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Region Jämtland Härjedalens vision är god hälsa och vi vill vara en organisation som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter. Den regionala biblioteksverksamhetens ligger under område Kultur i Regionala utvecklingsförvaltningen. Verksamhetens uppgift är att, i nära dialog med folkbiblioteken i länet, arbeta för en utveckling av den samlade biblioteksverksamheten i regionen. Verksamheten har en strategisk, stödjande och rådgivande funktion för bibliotekspersonalen i regionen och är sammanhållande i arbetsmöten och fortbildningsinsatser. Barn och unga är prioriterade i uppdraget. Verksamheten ska även utveckla det litterära området och verka läsfrämjande. Bibliotekslagen, Regional biblioteksplan för Jämtland Härjedalen 2016-2018 och Kulturplan för Region Jämtland Härjedalen 2015-2018 är styrande för verksamheten. Verksamheten ingår i ett nätverk med andra regionala kulturverksamheter.