Projektingenjör till Trafikverket

Om jobbet

Har du en teknisk ingenjörsutbildning och är intresserad av att arbeta som projektingenjör i en statlig organisation? Som projektingenjör kommer du arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige där vår kund är en ledande aktör. Låter detta som något för dig? Vi arbetar med löpande urval så sök tjänsten redan idag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektingenjör med placeringsort Östersund. Till tjänsten får du också ett kompetenspaket från Academic Work innehållande allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Arbetet innebär att du får arbeta i stora och komplexa projekt och samtidigt få lära dig allt om anläggningsbranschen. Vår kund är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Vår kund fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du få möjlighet att arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att arbeta nära och direkt under en projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Den gemensamma nämnaren är att du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar. Kombinerat med det dagliga arbetet hos kunden kommer det även vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning även kommer vara delaktig i ett skräddarsytt utbildningsupplägg.

Du kommer exempelvis arbeta med att:
  • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.
  • Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader.
  • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, risker, arbetsmiljö och miljö, samt att prognostisera slutkostnader.
Tillsammans med det dagliga arbetet hos kunden och det skräddarsydda utbildningsprogrammet får du bästa möjliga förutsättningar att utvecklas långsiktigt med målsättningen att kunna axla rollen som projektledare i framtiden.

Vi söker dig som
  • Har en teknisk ingenjörsutbildning på civil- eller högskolenivå, exempelvis byggingenjörsprogrammet eller väg- och vatten.
  • Har ett intresse av att arbeta i projektform.
  • Har projektledarambitioner.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska eftersom det förekommer regelbunden kontakt med kunder och leverantörer på dessa språk
ÖVRIG INFORMATION

Det är meriterande om du har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen, men detta är inget krav för tjänsten.

Den här tjänsten förutsätter att du som person har en stark vilja och drivkraft och vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en lagspelare som trivs med att samarbeta och utvecklas tillsammans med dina kollegor. Du har förmågan att vara strukturerad, kunna planera, organisera och prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Start: Enligt överenskommelse.

Omfattning: Heltid, tillsvidare med provanställning.

Placering: Östersund.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
Jobbfakta
Ort
Östersund
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Trafikverket uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.