Handläggare till Mottagningsenheten i Östersund

Om jobbet

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Information om uppdraget

Migrationsverket söker handläggare till Mottagningsenheten i Östersund. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket.

Arbetsuppgifter

Arbetet som handläggare inom mottagningen innebär omfattande kontakter med asylsökande, både i form av bemötande över receptionsdisk eller enskilda samtal i besöksrum såväl som per telefon eller vid gruppinformationer. Du utreder och lägger grunden för bistånd enligt lagen om mottagande av asylsökande med flera. Du genomför muntliga utredningar och kommunicerar uppgifter i ärenden om uppehållstillstånd samt upprättar protokoll. Du ansvarar för att hålla samtal om återvändande samt att underrätta och verkställa utvisningsbeslut.

Externt informationsarbete är även en del i rollen, som innebär samarbete med bland annat socialtjänsten, arbetsförmedlingen, landstinget och polisen. Ditt arbete styrs i huvudsak av givet regelverk och av inkommande ärenden och situationer. Tillsammans med teamledare och kollegor arbetar du aktivt med förbättringsarbete.

Vi söker dig som

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning med juridisk-, samhällsvetenskaplig-, eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som är relevant för befattningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av förvaltningsrättslig ärendehantering och av att arbeta med professionellt bemötande. Utredningsvana är också meriterande. Du har även B-körkort.
Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt ha goda kunskaper i Officepaketet. Det är meriterande med kunskaper i tillämplig lagstiftning samt kunskap i intervju och samtalsmetodik.

Vi ser även att du har intresse och motivation för tjänsten.

Personliga kompetenser

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du har förmågan att skilja på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är även flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du arbetar bra med andra människor och relaterar och kommunicerar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare talar du klart och engagerat i möten och lyssnar samt är mottaglig och anpassar dig till situationen.

För att söka tjänsten använder du dig av följande länk. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida.

Upplysningar

Anställningsform: Vikariat

Information om arbetstid: Kontorstider

Placering: Östersund

Tillträde för befattningen: Enligt överenskommelse

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 2016-12-07. För den här tjänsten tar vi inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida utan du ansöker på Migrationsverket egen sida dit du slussas automatiskt när du trycker på Ansök eller via länken http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=2970&rmlang=SE. Då processen sker i Migrationsverkets egna system skiljer den sig något från vår normala process och exempelvis återkopplingstiden kan variera mot när du söker andra tjänster hos oss.

Kontakt

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till migrationsverket@academicwork.se
Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du enhetschef Anna-Maria Pettersson, 010-485 05 53 eller enhetschef Jörgen Leding, 010-485 26 85.

För information om rekryteringsprocessen kan du mejla till Academic Work via e-post migrationsverket@academicwork.se under kontorstid. Ange annonstitel och annonsid i rubriken på ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Jobbfakta
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 dec

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar Migrationsverket emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. De vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Visionen är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. De strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Observera att din ansökan inte behandlas här. Vi tar endast emot ansökningar via Migrationsverkets rekryteringssystem så för att komma med i urvalet vänligen sök via länken: http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=2970&rmlang=SE