Enhetschef i samledarskap 50 % till läkaravdelning, medicin, område HIM

Om jobbet

Som enhetschef är du direkt underställd områdeschefen och ingår i områdets ledningsgrupp. Tillsammans med den andra enhetschefen har du budget-, arbetsmiljö-, utvecklings- och personalansvar. En stor och viktig arbetsuppgift är rekrytering och bemanning av enheten. Som chef förväntas du arbeta nära övriga enhetschefer och stabspersonal samt MLU (läkare med medicinskt ledningsuppdrag) och MLA (läkare med medicinskt ledningsansvar). Samverkan med andra aktörer ex, länets kommuner, primärvård och övriga enheter på sjukhuset är också viktigt.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare Vi söker en positiv och handlingskraftig chef som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. Du har en förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett bra samarbete. Meriterande är erfarenhet av att leda annan personal såsom chefskap, ledningsuppgifter eller utbildning. Stor vikt lägges dock vid personlig lämplighet.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Mia Ajax, 063-153248

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om arbetsplatsen

I Region Jämtland Härjedalen är livskvaliten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter. Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Sjukhuset med 2400 medarbetare är det enda i länet, det är en fördel eftersom det möjliggör en närhet mellan de olika specialiteterna. En närhet som kommer patienterna till del. Vi söker nu ny enhetschef i samledarskap till läkaravdelningen. Läkaravdelning medicin inom område HIM omfattar de läkare som arbetar inom specialiteterna internmedicin, strokesjukvård, nefrologi, endokrinologi, kardiologi, gastroenterologi, hematologi och lungmedicin. Medicinska specialiteter består av två områden; Hjärta, neurologi och rehabilitering (HNR) och Hud, infektion och medicin (HIM), med totalt ca 600 medarbetare och en budgetram om cirka 700 m kr. Medicinska specialiteter ansvarar för att fullgöra landstingets sjukvårdsuppdrag för Jämtlands län avseende neurologi, allmän internmedicin med grenspecialiteterna; nefrologi /dialys gastroenterologi, endokrinologi/diabetes, stroke, hematologi, lungmedicin/allergologi, kardiologi /angiologi, hud- och könsmottagning, infektionssjukvård, medicinsk behandling och rehabilitering inom stroke - hjärnskadesjukvård, ortopedisk-neurologisk rehabilitering, reumatologi samt smärtmottagning.