Beroendeenheten söker sjuksköterska

Om jobbet

Beroendemottagningen: Mottagningsarbete såsom läkemedelsadministration, telefonrådgivning, stödsamtal, provtagning samt drogscreening. Här ingår även LARO-mottagning (läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatberoende). Uppföljningssamtal samt bedömning/informationsinsamling gällande missbruk/beroende och psykisk ohälsa. Beroendeteamet: Sjuksköterskans roll är bl a att vara en fast vårdkontakt ("teamkontakt") för sina patienter och stå för kontinuiteten. Arbetet innefattar bedömning/utredning och behandling av beroende/missbruk, oftast i samverkan med Socialtjänsten, samt psykiatrisk ohälsa. I arbetet ingår konsultation till primärvård och socialtjänst och samordning av olika insatser, ofta i nätverk med olika aktörer och anhöriga. Vidare ingår uppföljning av insatt behandling och övriga insatser. Arbetet innebär även att tillskapa en gemensam förståelse mellan olika aktörer och psykiatrin, vidareutveckling av metoder för samordnad vårdplanering, samarbets- och behandlingsmodeller i syfte att erbjuda rätt behandling och stöd till brukarna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet och kunskap av arbete inom missbruk/beroende- och psykiatrisk vård. Vidareutbildning i psykiatri är meriterande. Vi ser även att du är utåtriktad, kan arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga och är intresserad av att utvecklas i din yrkesroll. Körkort är ett krav.

Vi har gjort vårat val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Kristoffer Edholm, 076-100 21 96

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

I Region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en organisation som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter. Beroendeenheten är en subspecialiserad enhet inom Område Psykiatri, Östersunds sjukhus. Områdets organisation är processorienterad, vilket innebär att de subspecialiserade enheterna följer patientens väg i vårdkedjan. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Beroendeenheten består av en öppenvårdsdel med beroendemottagning och beroendeteam. I enheten ingår också en slutenvårdsavdelning med 10 platser fördelade på fyra platser för tillnyktring (TNE) och sex platser för abstinensbehandling och andra beroendeinsatser. I enheten ingår följande personalkategorier: läkare, sjuksköterskor, skötare, psykolog, psykoterapeut, socionomer, arbetsterapeut och sekreterare. Beroendeenheten söker nu en driven och initiativrik sjuksköterska till vårt erfarna och kompetenta öppenvårdsteam. Öppenvårdsteamet erbjuder dig en spännande resa med många utmaningar. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har beroende- och missbruksproblematik, ofta i kombination med psykiatriska störningar.