Product Specialist Digital Services till Konecranes

Om jobbet

Är du i början av din karriär och har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom automation eller elkonstruktion? Vill du bli en del av ett familjärt och internationellt företag där du får mycket frihet under ansvar? Har du ett stort tekniskt intresse och vill vara med och utveckla den nya tekniken?

Om du svarar JA på ovanstående frågor har vi tjänsten för dig som Product Specialist Digital Services till Konecranes!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Konecranes räkning en Product Specialist Digital Services.

Tjänsten är ny på företaget och innebär att du kommer att bli specialist på deras produkt truconnect. Du kommer att arbeta mellan de olika avdelningarna konstruktion, sälj och service. Likaså kommer du att vara ute en del hos kunder då du kommer bli en nyckelperson i företaget och fungera som navet mellan de olika funktionerna. Du kommer även att analysera, bearbeta och administrera data från truckarna.

Konecranes är ett globalt företag som har kunder över hela världen. Konecranes byggde sin första truck i Markaryd för cirka 20 år sedan och sedan dess har företaget haft en stabil ökande tillväxt. Konecranes är ett företag med ett varmt klimat och som värnar om sin personal.

I rollen kommer du även att få räkna med en hel del resande. Du kommer få en introduktion i arbetet för att på bästa möjliga sätt lyckas i rollen. Denna tjänst passar dig som söker ett omväxlande arbete och som vill bli en del av ett expansivt och spännande företag.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Konecranes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Konecranes.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Analysera data, användningsmönster och övervaka truckar på distans.
 • Ha ett nära samarbete med sälj-, service- och utvecklingsavdelningen då du kommer vara specialist på produkten truconnect för hela den globala verksamheten.
 • Ge service och stöd till kunder.
 • Medverka i kundmöten och demonstrera produkten.
 • Vara delaktig i utveckling av produkten för att ständigt förbättra Konecranes tjänster.
Vi söker dig som
 • Är civilingenjör eller högskoleingenjör, gärna med inriktning automation och elkonstruktion.
 • Har kunskap i PLC-baserade styrsystem, fältbussar, datakommunikation, mobil kommunikation, sensorer och signalbehandling.
 • Är flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift. Då majoriteten av den kommunikation som förs internt och externt sker på svenska alternativt engelska är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket.
Det är meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet samt om du har branscherfarenhet från fordonselektronik. Med fördel har du även B-körkort och tillgång till bil, för att ta dig till och från arbetet på smidigt sätt. Detta är dock inget krav för tjänsten.

Som person är du nyfiken, motiverad och har ett stort driv. Du är ansvarstagande och initiativtagande och skulle trivas med att bli specialist och ta ett helhetsansvar över ett eget område. Du har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande i ditt sätt att arbeta. I och med att rollen innebär många olika interna och externa kontaktytor är det viktigt att du har lätt för att uttrycka dig verbalt.
 • Start: Oktober/ November, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Markaryd
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Julia Frank
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

49 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 mars

Om företaget

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 000 miljoner euro. Koncernen har cirka 12 000 anställda på 600 orter i omkring 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).

Om Konecranes Lift Trucks
Konecranes affärsenhet Lift Trucks specialiserar sig på tunga truckar för materialhantering inom industri och logistik. Vi tillverkar gaffeltruckar och reachstackers med kapacitet upp till 80 ton. Moderna produktionsanläggningar finns i Markaryd, Sverige och i Shanghai i Kina. Vi finns representerade i mer än 110 länder och vår export överskrider 90 procent av det vi producerar.