Kategorichef Färskvaror

Om jobbet

Inom Kategori & Inköp finns avdelningen Färskvaror som omfattar produktområdena Frukt, Grönt & Blommor, Kött & Chark, Ost & Mejeri, Djupfryst, Färsk & Förädlad fisk, Marina produkter samt Kex, Kakor, Bröd & Bageri. Då vår nuvarande Kategorichef inom sistnämnda valt att hitta nya utmaningar utanför företaget, söker vi nu hans efterträdare till produktområdet Kex, Kakor, Bröd & Bageri.

Dina arbetsuppgifter

Inom ditt område kommer du att ha ansvar för leverantörsval, leverantörsavtal, sortimentsuppbyggnad och prissättning. Som Kategorichef är du en nyckelperson med ansvar för sortimentet ända ut i butik, vilket kräver stor kunskap och känsla för konsumentprodukter. I arbetet ingår löpande kontakter med etablerade svenska leverantörer såväl som internationella och dessutom lägger vi stor vikt vid löpande kontakter med våra butiker. Tjänsten är placerad i Hässleholm men resor ingår som en del av arbetet. Du rapporterar till affärsområdeschef Färskvaror.

Din bakgrund

Vår verksamhet kännetecknas av snabbhet och nytänkande, varför vi helst ser att du har erfarenhet av liknande tjänst inom dagligvaruhandel alternativt detaljhandel. Tjänsten kräver kunskap av produktområdet och erfarenhet av butiksarbete med dagligvaror i denna kategori. Erfarenhet från bageriproduktion är en merit då vi har egna bagerier i butik. Du är en erfaren och strukturerad förhandlare, med erfarenhet av att hantera leverantörer på ett etiskt korrekt sätt. Du har god IT-vana och en relevant eftergymnasial utbildning i ekonomi eller motsvarande, gärna kompletterad med specifik branschutbildning.

Som person är du engagerad, drivande, resultatinriktad och tycker om att arbeta i en dynamisk miljö präglad av utveckling, förändring och högt tempo. Du tycker om att arbeta självständigt och har lätt för att skapa struktur samtidigt som du besitter en god samabetsförmåga och har lätt för att skapa långsiktiga relationer. Du är en god kommunikatör med goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i ett expansivt familjeföretag med intressanta framtidsplaner och starka värderingar. Det är viktigt för oss att du är samstämmig med dessa värderingar och har dem som utgångspunkt i arbetet.
  • Vi skapar vinst som ger oss resurser
  • Vi är nytänkare som vågar vara annorlunda
  • Vi tar socialt ansvar och värnar om vår omvärld
  • Vi söker kontinuitet och präglas av långsiktighet
Bergendahls Food ser stor affärsmöjlighet i att spegla våra kunder och samhället i stort, varför vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 2 november 2016.

Har du frågor, vänligen kontakta Michael Riedel, Affärsområdeschef Färskvaror på mailmichael.riedel@bergendahls.se eller tfn 0451-48234.

Facklig företrädare, Unionen, Jörgen Troedsborg, jorgen.troedsborg@bergendahls.se

Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

Ansökan tas endast emot via hemsidan, www.bergendahls.se
Jobbfakta
Kontakt

Ring Michael Riedel, 0451-48234

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 nov

Om företaget

Vi är ett av Sveriges största detaljhandelsföretag och hos oss kan du
arbeta med dagligvaror (på City Gross eller EKO), mode (på Glitter) eller heminredning (på Granit eller Duka) antingen i butik eller i någon av våra stödfunktioner som t ex design/sortiment, inköp eller administration i Sverige eller utomlands.

Bergendahls är ett decentraliserat företag där vi styr med värderingar och mycket grundläggande policies. Vi vill stimulera självständighet och entreprenörsskap, varför varje affärsområde själv anpassar sin verksamhet till det som bäst stimulerar deras affärer och medarbetare, men alltid med våra värderingar som en stabil grund.