Teknisk lärare inom avionik

Om jobbet

Teknisk lärare inom avionik
Vi erbjuder ett mycket stimulerande och intressant jobb som lärare på El/tele-sektionen. Du får stora möjligheter till utveckling inom både teknik och pedagogik eftersom vi bedriver utbildning inom många skilda områden t.ex. elteknik, datateknik, radio/transmission, sensor, avionik m.m. El/tele-sektionen är en del av Grundläggande Teknikavdelningen vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Planera och genomföra teknisk utbildning inom avionik / elektroteknik.
  • Genomföra materielunderhåll på förekommande materiel.
  • Att tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bi.dra till sektionens övriga uppgifter och utveckling.
Kvalifikationer

* Flygtekniker med EASA-certifikat B2 alt RML-certifikat B2.

Meriterande
  • Erfarenhet av planering och genomförande av utbildning.
  • Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av avioniksystem.
  • Goda kunskaper i det engelska språket.
  • Körkort lägst klass B.
  • Svensk militär utbildning inom det tekniska området.
Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel vid utformning av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på FMTS i Halmstad.
Resor förekommer i tjänsten.
Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Lars Mannari på tel 070-5251708.

Fackliga representanter
HSOF: Gabriel Bris, tel 035-266 27 50
OFR-S: Roland Kramer, tel 035-266 25 43
SACO: Nermina Dzanic , tel 035-266 22 37
SEKO: Jörgen Stehn, tel 035-266 35 47

Välkommen med din ansökan senast 2017-01-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.
Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Halmstad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 jan

Om företaget


Hitta hit

Visa var