Tekniker stridsflyg OR6/7

Om jobbet

Flygtekniker stridsflyg OR6/7

Teknikavdelningen stödjer FMTS Utbildningsenhet med tekniskt systemstöd och materielunderhåll. Flygunderhållsplutonen vid Teknikavdelningen bedriver flygunderhållstjänst inom ramen för Försvarsmaktens Flygoperatör på den flygmateriel som används vid den tekniska utbildningen samt klargöringstjänst för gästande flygförband. Arbetet sker normalt på dagtid, men även andra tjänstgöringstider kan förekomma. Under kortare perioder förekommer tjänstgöring på annan ort.

Arbetsuppgifter

Befattningen innebär att vara serviceledare vid Flygunderhållsplutonen och där bevaka, planera, leda, genomföra, kontrollera och följa upp underhållsarbete på flygmateriel och flygsäkerhetspåverkande markmateriel.

Kvalifikationer
  • Intygsbehörighet kategori B1.1 JAS 39 C/D
  • Erfarenhet avseende flygunderhåll samt flygsäkerhetspåverkande markmeteriel
  • Specialistofficer
  • Goda kunskaper i engelska
Meriterande
  • Erfarenhet av planering av flygunderhåll
  • Kunskap avseende stödsystem för flygunderhåll (FENIX)
Personliga egenskaper

Som person är du social och ansvarskännande. Du har ett gott ordningssinne och har stor servicekänsla när du utför dina arbetsuppgifter. Du trivs både med att arbeta tillsammans med andra i grupp samt att jobba självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. befattning är placerad på FMTS i Halmstad.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Clas Hedberg på tel 035-266 23 02 eller 070-525 17 29.

Fackliga representanter

HSOF: Gabriel Bris, tel 035-266 27 50

OFR-S: Roland Kramer, tel 035-266 25 43

SACO: Nermina Dzanic , tel 035-266 22 37

SEKO: Jörgen Stehn, tel 035-266 35 47

Välkommen med din ansökan senast 2017-01-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.
Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 jan

Om företaget