Luftvärnsbataljonen söker blivande gruppbefäl och soldater (GSS K)

Försvarsmakten · Övrigt · 13 nov

Om jobbet

Som Luftvärnssoldat

kommer du att tjänstgöra vid något av verkanskompanierna, robot 70- alternativt robot 97 kompaniet, antingen i en luftvärnsrobot- eller eller i en lavettgrupp. Huvudsakliga arbetsuppgiften är att du tillsammans med övriga gruppmedlemmar förflyttar, grupperar, betjänar och försvarar grupperingsplatsen för exempelvis robotplatsen. Vissa kommer även att ha tilläggsuppgifter såsom pansarterrängbils-förare/-skytt, lastbilsförare, stridssjukvårdare osv.

Som Ledningssoldat

kommer du att ingå i en radiolänk-/ledningsgrupp. Radiolänk-/ledningsgruppen förser bl a bataljonens lednings-, radar- och verkans delar med samband. Gruppen har även till uppgift att skapa förutsättningar för ledningen av bataljonens olika förbandsdelar. Du tillsammans med dina gruppmedlemmar kommer att ansvara för att förflytta, gruppera, betjäna och försvara exempelvis förbandets ledningsplats.

Som Logistiksoldat

kommer du att ingå i en driftstöds-/tross-/ammunitions och pack-/reparations- eller sjukvårdsgrupp. Grupperna har till uppgift att understödja bataljonens olika delar med förnödenheter såsom livsmedel, reparationer, ammunition, sjukvård osv. Du tillsammans med dina gruppmedlemmar kommer att bland annat ansvara för att förflytta, gruppera, betjäna och försvara exempelvis reparationsplatsen.

Som Tekniksoldat

Kommer du att ingå i en driftstöds-/reparationsgrupp. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att du tillsammans med andra tekniker/mekaniker inom arbetsområdena elektro eller meknik, säkra bataljonens matriel/fordonstillgänglighet, genom leda/genomföra matrielunderhåll/reparationer.

Ta möjligheten och förbereda dig inför en eventuell anställningsintervju, genom och besöka oss 2016-10-28 kl. 1000-1400, för en informationsdag på Lv 6 Halmstad. Där har du möjligheter och få ytterligare information och ställa dina frågor om de olika befattningarna.

Svara Ja på frågan om ditt deltagande, om du är intresserad av att delta under informationsdagen.

Grundläggande krav
  • Genomförd grundläggande soldatutbildning GMU alternativt svensk värnplikt.
  • Godkända betyg inom Svenska 1, Engelska 1, Matematik 1 eller motsvarande.
Meriterande
  • Genomfört befattningsutbildning
  • B-körkort eller högre behörighet
Tillträde: Enligt överrenskommelse dock senast 2017-01-31

Arbetssort: Halmstad

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal om vissa villkor för kontinuerligt tjänstgörande gruppbefäl, soldater och sjömän.

Upplysningar om tjänsterna kan lämnas av:

Kn Peter Ceimertz
070-6634149

Fackliga representanter:
Officersförbundet, Per Carlsson
OFR/S, Senadin Sela
SEKO, Jörgen Steen

Nås via växeln, 010-823 30 00

Sista ansökningsdag 2016-11-13

Dokument att bifoga ansökan:
  • Personligt brev
  • CV med referenser
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Halmstad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget