Logistikkompaniet vid Lv 6 söker reservdelsman

Försvarsmakten · Övrigt · 6 nov

Om jobbet

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ingår i repplutonen tillhörande logistikkompaniet, som är organiserat under 61.Luftvärnsbataljon. Som enhet förväntas det av oss att leverera reparationer i varierande miljöer, från verkstadsmiljö till svåra fältförhållanden. Du har till huvudsaklig uppgift att verka som reservdelsman vid repplatsgruppen, där du försörjer mekanikerna med reservdelar. Tjänsten innefattar hantering av ett brett materiellområde, allifrån luftvärnssystem till hjulfordonsystem vilket innebär ett stort materiellflöde och många uppgifter att hålla reda på, till din hjälp har du flertalet olika IT-system. Du förväntas att delta i insatser i den omfattning som regering och riksdag beslutar om. Under den period då du inte är insatt bedrivs fortlöpande utbildning, träning och återhämtning. Dessutom kommer du att genomföra vakt/ beredskapstjänst och högvakts tjänstgöring mm.

Typ av anställning
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär att du börjar anställningen med en 6 månaders provanställning med sikte på en anställning som varar i minst 6-8 år med en möjlighet till förlängning.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Placeringsort
Halmstad

Formella kunskapskrav
 • Svensk medborgare
 • Godkända betyg från värnplikt/GMU
 • Godkända betyg inom Svenska 1, Engelska 5, Matematik 1 eller motsvarande.
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Godkända fysiska krav
 • Körkortsbehörighet B
Meriterande
 • Erfarenhet från utlandstjänstgöring
 • Teknisk kompetens luftvärnssystem eller hjulfordonssystem inom FM
 • Genomfört militär reservdelsmannautbildning eller arbetat med reservdelshantering civilt
 • Militära förarbevis
 • Tidigare erfarenhet som mekaniker/reservdelsman
 • C/CE Körkort -
 • Utbildad i system PRIO
Personliga egenskaper
Du är självgående, initiativrik, välorganiserad, har god datorvana och har lätt för att samarbeta. Du är intresserad av teknik och har en förståelse för den. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Lt. Martin Hjelmberg
C Reppluton
072-1745280, martin.hjelmberg@mil.se

Fackliga representanter

OFR/O Per Carlsson
OFR/S Senadin Sela
SEKO Jörgen Steen

Nås via växeln, 010-823 30 00

Ansökningshandlingar, CV, miltära vitsord/intyg och personligt brev skall vara inskickad senast 2016-11-06

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Halmstad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget