Lärare inom trådlös kommunikation

Om jobbet

Vill du jobba med trådlösa kommunikationslösningar inom militära ledningsplattformar? Vill du ha ett jobb som ger omväxlande arbetsuppgifter och en arbetsgivare som erbjuder möjlighet till fysisk träning på arbetstid? Är du intresserad av god arbetsmiljö och personliga utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka denna befattning!

Ledningssystemavdelningen på FMTS arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen). Här finns djup teknisk kompetens inom olika områden, men gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt. Ledningssystem Sektion 1 består av ca 16 medarbetare som arbetar med allt från Radio till Radar och Strömförsörjning. Ledningssystemen innehåller allt från ad hoc teknik och taktiska TDMA lösningar till vanlig analog teknik. Exempel på ett nytt kommunikationssystem som är under införande är Tactical Ground Radio System (TGR).

Alla autonoma enheter inom stridskrafterna Flygvapnet, Armén och Marinen behöver någon form av trådlös kommunikation. Trådlös kommunikation som finns integrerade i kompletta Ledningssystem, både rörliga och fasta. Området är i stor förändring och utveckas mot högre bandbredd, IP-tjänster, störtåligt och samverkan med andra länder.

Jobbet som lärare inom trådlös kommunikation och radioteknik är omväxlande och teknikområdet är inne i ett teknikskifte från gammal teknik till ny. Detta innebär en hel del egenutbildning och omvärldsbevakning. Elevkategorin är till största delen tekniskpersonal som drifthåller ledningsplattformarna. Utbildning som lärarna genomför sker i kursform där kurstiden varierar från timmar upp till tre veckor.

Huvudsakliga arbetsuppgifterPlanera och genomföra teknisk utbildning inom trådlös kommunikation, t.ex. radioteknik, vågutbredning, antennteknik Tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till sektionens övriga uppgifter och utveckling

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom elektro eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av trådlös kommunikation och/eller radioteknik
Meriterande
  • Pedagogisk erfarenhet
  • Genomförd värnplikt/GMU
  • Erfarenhet av arbete inom FM kopplat till ledningssystem, gärna inom samband
  • Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av elektronisk utrustning
  • Goda kunskaper i engelska
  • Körkort lägst klass B
Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken i de lärande situationerna. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter t.ex. inom utveckling av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Henrik Hildesson på tel 072-35 11 209.

Fackliga representanter
HSOF: Gabriel Bris, tel 035-266 27 50
OFR-S: Roland Kramer, tel 035-266 25 43
SACO: Nermina Dzanic , tel 035-266 22 37
SEKO: Jörgen Stehn, tel 035-266 35 47

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet. Vi ser därför gärna kvinnliga sökanden. Välkommen med din ansökan senast 2017-01-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.
Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

29 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 jan

Om företaget


Hitta hit

Visa var