Lärare inom IT-baserad kommunikation

Om jobbet

Vill du ha ett jobb som ger omväxlande arbetsuppgifter och en arbetsgivare som erbjuder möjlighet till fysisk träning på arbetstid? Är du intresserad av god arbetsmiljö och personliga utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka denna befattning!

Ledningssystem används för att underlätta i processer vid insamling, bearbetning och förmedling av information, på olika nivåer och för olika ändamål.Ledningssystemavdelningen på FMTS arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen). Här finns djup teknisk kompetens inom olika områden, men gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt.

Ledningssystem Sektion 2 består av ca 10 medarbetare som arbetar med allt från vädersystem till sattelitkommunikation med stort fokus på IT, både hård- och mjukvara. Att arbeta som lärare på ledningssystemavdelningen är omväxlande. Då tekniken förändras är det viktigt att du som medarbetare är villig att lära dig nya saker och omvärldsbevaka inom sitt expertområde.

Den utbildning du som lärare genomför sker i kursform där kurstiden varierar från några dagar upp till två veckor; mycket tid ges till dig för att utveckla och vidareutveckla dina egna kurser. Kompetenshöjande åtgärder sker regelbundet och utvecklingsplaner för att utveckla dig som lärare tar du och din närmaste chef fram tillsammans.

Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning inom IT/telecom eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Erfarenhet av IP-telefoni och nätverk
Erfarenhet av olika operativsystem
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Meriterande
Genomförd värnplikt/GMU.
Erfarenhet av arbete inom FM, gärna inom samband.
Pedagogisk erfarenhet
Erfarenhet av planering och genomförande av utbildning.
Körkort lägst klass B
Svensk militärutbildning inom det tekniska området.
Att du är praktisk lagd

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken i de lärande situationerna. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter t.ex. inom utveckling av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i både engelska och svenska samt har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse . Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattning är placerad på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten.
Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Sektionschef Thomas Hallberg på tel 035-2662042.

Fackliga representanter: HSOF: Gabriel Bris, tel 035-266 27 50, OFR-S: Roland Kramer, tel 035-266 25 43, SACO: Nermina Dzanic , tel 035-266 22 37, SEKO: Jörgen Stehn, tel 035-266 35 47

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet. Vi ser därför gärna kvinnliga sökanden.

Välkommen med din ansökan senast 2017-01-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.
Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

31 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 jan

Om företaget