HR strateg till Varberg Energi

Om jobbet

Varberg Energi är en energi- och IT-koncern som ägs av Varbergs kommun genom Varbergs Stadshus AB. Vi är idag 100 anställda och omsätter årligen ca 450 miljoner. Våra verksamhetsgrenar är el, fjärrvärme, naturgas, energitjänster, bredband och internettjänster. Vår omtanke om miljön innebär satsningar på egen produktion av förnybar energi. Som elleverantör säljer vi el till dig under namnet VIVA, vilket står för vind och vatten - två rena och förnyelsebara energikällor. Läs mer om oss på www.varbergenergi.se

HR-strateg
Vi söker dig som vill vara med och skapa en helt ny tjänst hos oss. Du kommer att få arbeta med hela organisationen och i en mycket bred och kreativ HR roll. Du arbetar med att utveckla samtliga medarbetare, dess kompetens och beteende så att företaget når sin målsättning; att bli en av Sveriges attraktivaste arbetsplatser.
En del i rollen är att fortsätta arbetet med våra värderingar som är Framåtanda, Mod, Kunskap & Nytänkande. Du kommer att ingå i affärsområdet Affärsstöd och i nära samarbete med kollegor driva och utveckla Varberg Energi framåt.

Arbetsuppgifter
Som HR-strateg kommer du att tillgodose organisationen med sakkunskap och stöd avseende personalfrågor. Du kommer aktivt medverka vid framtagande av affärsplan, verksamhets- och avdelningsplaner, inklusive framtagande av indikatorer, måltal och aktiviteter inom HR-området. Du ansvarar för att löpande kommunicera och skapa förståelse till de anställda och chefer angående aktuellt läge i organisationen. I rollen ingår att självständigt ansvara för daglig planering, genomförande och uppföljning av aktiviteter samt utveckling inom ansvarsområdet HR.

Personliga egenskaper
Vi behöver dig som är en engagerad, kommunikativ och relationsbyggande person som lätt skapar förtroende hos andra människor. Du är en avsvarstagande problemlösare som brinner för HR arbete och förstår vikten av att vara tydlig och rak i rollen som HR-strateg. För att passa in hos oss är du även en social person som gärna kommer med nya idéer. Är du även strukturerad, prestigelös och trygg så är du rätt person för tjänsten.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker har en högskoleutbildning inom HR/personal-området eller annan relevant akademisk utbildning.
Du har även flera års erfarenhet av kvalificerat HR-/personalarbete, gärna med en bredd inom flera HR områden. Du är även van att driva förändrings- och värderingsarbete samt att agera självständigt i din roll. Erfarenhet av att arbeta med olika yrkeskategorier och vara coachande i yrkesrollen ser vi som en stor fördel.

Vad erbjuder vi?
På Varberg Energi kommer du att bli en viktig nyckelperson med stor möjlighet att påverka och driva företaget framåt. För rätt person erbjuder vi ett roligt och spännande arbete med möjligheten att vara med och påverka Varberg Energi´s framtida utveckling.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Badenoch & Clark, Adecco Group.
Badenoch & Clark behandlar ansökningarna löpande under ansökningstiden, så vänligen skicka in CV samt personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 12 december.
Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marthe Viberg på 0300-68 85 63, alternativt marthe.viberg@badenochandclark.se.

Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail, utan du registrerar din ansökan via annonsen. Badenoch & Clark använder tester och videofrågor som urvalsverktyg.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget