AGES Machining Falkenberg - Marknadsinriktad VD

Om jobbet

Brinner du för affärsutveckling och ledarskap?

Är du marknadsdriven och gillar mötet med människor?

Har du god teknisk förståelse och förmågan att se affärsmöjligheter?

- Då har vi jobbet för dig!

Vi söker en marknadsinriktad person som vill vara med och utveckla AGES Machining i Falkenberg. För att komplettera en redan framgångsrik organisation, där det idag finns mycket god kompetens inom produktion, teknik och kvalitet, behövs en marknadsinriktad VD som kan hjälpa till att leda bolaget att ta nästa steg. Efter att under det senaste året strategiskt ha renodlat verksamheten är bolaget nu väl rustat för att utveckla affärerna med både befintliga och nya kunder. I rollen som ny VD får du en fantastisk möjlighet att vara med att utveckla vårt erbjudande. Du tar ett övergripande ansvar för affären och arbetar proaktivt tillsammans med organisationen för att hitta rätt lösningar hos kunderna. Det är viktigt att arbeta långsiktigt genom att vårda och utveckla goda och nära relationer med kundernas utvecklingsavdelningar, konstruktörer, inköp och andra funktioner. Därtill krävs det god teknisk förståelse och förmåga att se nya affärsmöjligheter.

Du är en person med erfarenhet från tillverknings-, verkstadsindustrin eller närliggande branscher. Du har en dokumenterad erfarenhet som ledare eller chef med kostnads och intäktsansvar. Du kommer att arbeta självständigt och är van att ta initiativ. Du trivs att jobba i en mindre organisation där beslutsvägarna är korta och handling och resultat står i fokus. AGES koncern tror på en stark decentralisering där kraft och kompetens skall finnas nära den operativa verksamheten samtidigt som det skall finnas stöd, hjälp och resurser att få i systerbolag och koncernen .

Som ledare är du engagerad, målmedveten och synlig i hela organisationen. Ledarskapet skall kännetecknas av hög närhet med ett stort engagemang där verksamhetens utveckling alltid står i centrum. Även om du kommer att jobba mycket tillsammans med våra kunder och att leda arbetet internt, så behövs också förmågan att skaffa en överblick över bolagets situation i varje ögonblick och du är van att prioritera mellan olika möjligheter och fatta beslut.

Du är kommersiell i din läggning och du ser vikten av att skapa långsiktiga relationer. Ditt arbetssätt präglas av att du är målinriktad, lösningsfokuserad och självdriven. Med affärsmässighet, engagemang, lyhördhet och teknisk förståelse kommer du att vinna förtroende. Du drivs av att skapa långsiktiga relationer både externt och internt. Du är en trygg person som ser detta uppdrag som långsiktigt.

Attityden till den här rollen är att man ser möjligheten att skapa framgång för AGES Machining Falkenberg och säkra den långsiktiga affären. Du kommer att utgå från Falkenberg men också att tillbringa tid tillsammans med våra kunder. Du kommer att jobba tillsammans med ett sammansvetsat team och har till din hjälp en väl fungerande ledningsgrupp. Som VD kommer du också samverka med andra ledare inom koncernen.

AGES Machining Falkenberg produktion är inriktad på att kostnadseffektivt tillverka precisionskomponenter i större serier med höga tekniska krav. Kunder finns främst inom fordonsindustrin och inom annan svensk industri. För att kunna vara en kvalificerad leverantör mot dessa kunder arbetar organisationen målinriktat med strukturerat ledningssystem och är certifierat enligt ISO/TS 16949, ISO 9000 och ISO 14000

Kontaktperson. I denna rekrytering samarbetar AGES med Finnveden Säljkraft. För mer information om tjänsten kontakta ansvariga rekryterare Martin Klasson tel 0734-175666. Välkommen med din ansökan via www.finnvedensaljkraft.se, senast den 14 december 2016.
Jobbfakta
Ort
Falkenberg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Försäljningschef
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om företaget

AGES Machining Falkenberg med 25 anställda är ett ledande företag inom svarvning av mässing, konstruktionsstål, automatstål och rostfritt i medelstora till stora serier. Merparten av kunderna finns i Sverige inom branscher som fordon, industri, infrastruktur och anläggning samt elektronik.

Företaget ingår i AGES, en svensk koncern specialiserad inom pressgjutning och skärande bearbetning. AGES nettoomsättning uppgår till ca 830 MSEK och koncernen har idag 450 medarbetare. AGES B-aktier är noterade på Nasdaq OMX Stockholm First North Premier. www.ages.se