Hoppa till innehåll

Kanslichef till Majblommans riksförbund, Göteborg

Publiceringsdatum
20 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Majblommans riksförbund är en barnrättsorganisation med 16 anställda som arbetar för en barndom fri från fattigdom. Utöver att dela ut ekonomiskt stöd till enskilda barn jobbar Majblommans riksförbund även med insamling, påverkansarbete och forskning. Organisationen består även av 500 lokalföreningar med 4000 volontärer över hela Sverige. Majblomman är partipolitiskt och religiöst obunden.

Kanslichef? Varför inte kalla det Head of Operations? Eller Chief Operating Officer? Ja, på ett sätt kanske en sådan lite fräckare titel skulle spegla att Majblomman är en modern organisation med starkt framåtdriv och en, i hög grad, digital insamlingslogik. Men i slutändan står vi framför allt stadigt i att i över hundra år arbetat för att alla barn ska ha en barndom fri från fattigdom. Så det får heta kanslichef. Det är vad vi söker. En riktigt, riktig bra kanslichef.

Du är välkommen att arbeta på vårt huvudkontor i Göteborg. Du rapporterar till generalsekreteraren.

Rollen Som vår kanslichef driver du, tillsammans med generalsekreteraren, ett engagerande ledarskap för riksförbundets medarbetare. Din roll är mångfacetterad och innefattar både operativa och strategiska uppgifter, vilket gör varje dag varierande och meningsfull. Organisationen delar ut ekonomiskt stöd, bedriver insamling, volontärverksamhet, kommunikations- och opinionsarbete, forskning och utför digitala utvecklingsprojekt. Dessutom breddar vi våra olika insamlingsmetoder och etablerar nya typer av samarbeten. Här ska vår generalsekreterare och kanslichef se till att vi får till det på bästa sätt.

Som kanslichef är du med och formar vår framtid. Du säkerställer att vår generalsekreterare och hela organisationen har de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vår vision är enkel men kraftfull: alla barn i Sverige ska växa upp i ett samhälle fritt från fattigdom. På denna resa kommer du att spela en avgörande roll i spännande utvecklingsprojekt som driver oss närmare vår vision.

Vad du gör

  • Personalansvar för direktrapporterande medarbetare på Majblommans riksförbund. Leder, utvecklar och planerar verksamheten tillsammans med medarbetarna. Strukturerar, ger stöd i genomförande, samt följer upp planerat arbete.
  • Leder ekonomistyrningen, jobbar med kostnadskontroll samt analys av intäktshöjande aktiviteter, initiativ kring långsiktiga besparingsåtgärder, investeringsanalyser och cash management tillsammans med vår ekonomiansvarige.
  • Ansvarar för Majblommans juridiska ärenden.
  • Planerar och utvecklar verksamheten tillsammans med generalsekreteraren.
  • Ansvarar för utvecklingen av de administrativa processerna samt ser till att de efterlevs.

Vem du är Brinner du liksom vi för alla barns lika värde? Har du det som en värdegrund, tillsammans med att vara en framåtriktad och engagerad person med stor ledarerfarenhet och kunskap inom ekonomistyrning, ja då är kanske just du personen som gör Majblommans växande organisation komplett.

Du är handlingskraftig och resultatorienterad, som ledare har du personlig mognad, driv, är tydlig och har förmåga att inspirera och coacha dina medarbetare. Vi ser helst att du har relevant akademisk utbildning och minst tio års erfarenhet som ledare.

Ansök Varmt välkommen med din ansökan via maquire.se, som Majblomman samarbetar med i denna rekrytering. Sista ansökningsdag är 9 juni, men urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Om du har frågor, kontakta gärna Anna Åkesson, 076-33 88 796, anna.akesson@maquire.se

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se