Hoppa till innehåll

IT Systemförvaltare Mätdata

Publiceringsdatum
20 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arbetsbeskrivning

Har du några års erfarenhet inom IT-förvaltning, fastighetsautomation eller liknande roll inom IT? Intresserar du dig för mätdata, vill bygga dataarkitektur och tycker att det låter spännande att arbeta i ett fastighetsbolag med långsiktigt perspektiv? Akademiska Hus söker just nu en teknisksystemförvaltare med placering på något av de större kontoren i Sverige som kommer att arbeta med mätdata i ett varierat och tekniskt komplext fastighetsbestånd.


I rollen som teknisk systemförvaltare inom Fastighetsautomation kommer du arbeta med system för kommunikation med sensorer & mätare, samt insamling och behandling av mätvärden. Akademiska Hus fastigheter har redan en hög grad av automatisering genom exempelvis styr- och reglersystem, lås- och passagesystem, brandsäkerhetssystem samt mätvärdesinsamlingssystem. Just nu befinner de sig i ett skede där de ser stor potential i att vidareutveckla fastigheterna genom ytterligare digitalisering för att på sikt skapa uppkopplade och helt automatiserade fastigheter. Genom att satsa på digitalisering kan man stötta affären och erbjuda effektiva och attraktiva byggnader till hyresgästerna. För att göra detta kommer man att vidareutveckla digitaliseringsarbetet ytterligare genom att skapa en plattformsstruktur för att integrera olika applikationer och uppkopplade enheter och det är här du kommer att komma in i rollen som IT Systemförvaltare inom Fastighetsautomation.

I rollen som teknisk systemförvaltare jobbar du nära ett team som sitter på Akademiska Hus kontor runt om i Sverige. Du kommer själv utgå från något av de större kontoren i Umeå, Stockholm, Uppsala, Linköping, Göteborg eller Lund.  

Akademiska Hus är en trygg arbetsgivare som driver teknikutveckling och vågar satsa även i lågkonjunktur.

 

Ansvarsområden

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • Förvalta system för mätvärdesinsamling, IoT-plattformen och andra system inom området fastighetsautomation
  • Bidra till att hålla Akademiska Hus i framkant och erbjuda attraktiva och moderna kunskapsmiljöer med en effektiv fastighetsförvaltning genom att utveckla användningen av IT/OT system.
  • Budget och livscykelhantering av IT system
  • Ta fram och underhålla teknisk dokumentation
  • Ha nära samarbete med systemförvaltarna i drift- och fastighetsverksamheten
  • Agera länk mellan verksamheten och IT
  • Stötta systemförvaltaren i utvecklingsfrågor och omvärldsbevakning

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

  • Utbildning och/eller relevant arbetslivserfarenhet (ex. som systemförvaltare eller automations-ingenjör), gärna från fastighets- eller industriautomation
  • Flera års erfarenhet av IT-förvaltning/fastighetsautomation eller liknande roll
  • Kunskap och erfarenhet av att realisera verksamhetskrav i en systemlösning
  • Goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska och engelska

Det är även meriterande om du har kunskap inom följande:

  • Systemlösningar som kommunicerar via Mbus (t.ex. Piigab, Mcom) eller annat mätdatasystem
  • Databashantering
  • Bygga dataarkitekturer
  • Kunskap och förståelse om fastighetsdata (energi, temperatur, Co2 etc.)
  • Dataarkitektur
  • Att identifiera flaskhalsar i komplexa system
  • Kännedom i ITIL 3 eller 4

För att lyckas i den här rollen behöver du tycka om att arbeta med analys av data och vara intresserad av att optimera och utveckla arbetsmetoder. Vidare så behöver du tycka att samarbete är roligt och vara duktig på att på att kommunicera med både interna och externa intressenter. Vi tror även att du är van att arbeta strukturerat med tydliga mål och tidsplan. 

Om företaget

Akademiska Hus AB

På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med en vänlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtidens utveckling av campus och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation.  Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. Vi har ett stort nationellt utbyte och du får tillgång till ett stort kontaktnät med både kollegor och kunskaper från Luleå i norr till Malmö i söder. Hållbarhet är ledstjärna i allt vi gör. Och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför alla olika typer av initiativ inom friskvård och hälsa.  Akademiska Hus är ett statligt ägt bolag som är en betydande aktör inom det spännande segmentet samhällsfastigheter. Vi har en finansiellt stabil grund och arbetar långsiktigt och hållbart och är således inte lika påverkade av marknadens konjunktursvängningar.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (76 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se