Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Administratör Havsplanering till Havs- och Vattenmyndigheten

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du en akademisk examen inom samhällsvetenskapliga eller naturvetenskapliga discipliner? Har du tidigare arbetat med konsekvensbedömning? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Om rollen
Rollen kommer främst att verka inom regeringsuppdrag om nya havsplaner M2022/276. Målet inom uppdraget är att ge förslag på förändrade havsplaner, där det inom havsplanerna ska möjliggöras för 90TWh havsbaserad vindkraft. Uppdraget ska ses i ljuset av det ökade energibehovet i och med samhällets elektrifiering och ett planeringsmål om 300TWh. Man kommer att delta i konsekvensbedömningsarbetet och vid behov även inom planeringsarbetet.

I arbetet ingår att medverka i utvecklingen av myndighetens arbete med havsplanering och konsekvensanalyser. Din roll blir att ingå i en arbetsgrupp för att hantera nuvarande uppdrag från regeringen där myndigheten ska möjliggöra för ytterligare 90 TWh årlig elproduktion i havsplanerna. I arbetet ingår att göra konsekvensbedömningar av de havsplaner som tas fram. Inom bedömningen krävs kontakt med myndighetsinterna och externa experter. I tjänsten förekommer också arbete med fysisk planering. Resor kan ingå i tjänsten.

Rollen är ett konsultuppdrag via Adecco med start så snart som möjligt och som sträcker sig som längst till sista februari 2025.

Om dig
För att vara aktuell för tjänsten behöver du uppfylla följande krav:

* Akademisk examen inom samhällsvetenskapliga eller naturvetenskapliga discipliner (minst 3-årig utbildning)
* Erfarenhet av konsekvensbedömning/beskrivning med dokumenterad arbetslivserfarenhet senaste tre åren
* Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
* Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
* Goda kunskaper i MS Office

Det ses även som meriterande om du uppfyller några eller flera av dessa (ej krav):

* Erfarenhet av havs- eller kustzonsplanering
* Erfarenhet av att sammanställa information och skriva rapporter.
* Kunskap om marina ekosystem
* Yrkeserfarenhet av miljökonsekvensbeskrivningar
* Arbete med specifik miljöbedömning (Enligt MB 6 kap)
* Yrkeserfarenhet av samhällsekonomiska bedömningar.
* Yrkeserfarenhet inom maritima näringar
* Sjöfartserfarenhet eller marin turism

Om avdelningen
Havsplaneringsenheten ansvarar för frågor som rör fysisk planering, riksintressen och samhällsutveckling samt samordnar frågor om regional utveckling och friluftslivet. Vi genomför och utvecklar den statliga havsplaneringen i Sverige samt samverkar om havsplanering med våra grannländer och internationellt.

Om ansökan
Om detta verkar intressant för dig hoppas vi att du skickar en ansökan till oss så snart som möjligt. Vi utvärderar sökande löpande och positionerna kan därmed fyllas innan ansökningsfristen löper ut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Evelina Hjortskog via Evelina.Hjortskog@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
info@adecco.se

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 maj 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.