Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Simulink/Embeddedutvecklare till Autoliv i Göteborg!

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Om du vill arbeta med Simulink och Embeddedutveckling hos ett företag som är med och skapar säkrare trafik varje dag, kan den här rollen vara något för dig. Hos Autoliv arbetar man ständigt med att utveckla innovationer som räddar liv och gör vardagen tryggare för alla. Vill du vara med och bidra till detta, är det här rätt jobb för dig!



Om tjänsten

Autoliv är en världsledande leverantör av bilsäkerhetssystem, med en vision att ingen ska behöva skadas eller förlora livet i trafikolyckor. Varje dag arbetar de mot denna vision genom att utveckla och tillverka innovativa produkter av hög kvalitet, från krockkuddar och säkerhetsbälten till fotgängarskyddssystem.

Nu söker vi på Academic Work en Simulink/Embeddedutvecklare att ansluta till teamet i Göteborg. I rollen kommer du att ingå i ett projektteam bestående av nio personer där du kommer du spela en nyckelroll i utvecklingen av den kommande mjukvaruplattformen för nästa generations produkter inom innovativa områden. Du kommer att samarbeta nära med forskningsteam för att optimera och integrera den senaste kunskapen i de produkter som levereras till användarna. Dessutom kommer du att ha möjlighet att arbeta nära elektronikavdelningen och påverka valen av MCU:er, sensorer och andra komponenter.

Tillsammans med ditt team är ni ansvariga för att utveckla en verktygslåda med mjukvarukomponenter för att snabbt förverkliga idéer till produkter. Teamet kommer att ta ledningen i projektets början och skapa de strukturer som krävs för att påskynda processen från prototyp till färdig produkt hos användarna.

Hos Autoliv används modellbaserad utveckling med Matlab och Simulink. För arbetet med fordon är det en fördel att vara bekant med en snabb prototypmiljö (dspace) och fordonets CAN-protokoll. Funktionaliteter utvecklas tillsammans med systemexperter och kommer att testas/justeras i fordonet och/eller virtuell miljö. Modellerna och källkoden förvaras i git och de automatiserar sina tester och integrationer med hjälp av Azure DevOps.

Du erbjuds

En långsiktig roll som initialt börjar som konsult via Academic Work, men där det finns en tydlig ambition om överrekrytering till vår kund på sikt.

  • En spännande roll med varierande uppgifter och goda möjligheter till utveckling inom företaget
  • En dedikerad konsultchef genom Academic Work som fungerar som karriärspartner


Kvalifikationer
  • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom datateknik, elektro, mekatronik eller likvärdigt område
  • Har goda kunskaper inom Matlab, Simulink och Python
  • Har grundläggande kunskaper inom C/C++
  • Har B-körkort
  • Är flytande i engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • Har arbetat med embeddedutveckling/simulink inom automotive och/eller liknande bransch
  • Har erfarenhet av CAN-protokoll, AUTOSAR och/eller Azure DevOps
  • Har erfarenhet av unittester, ISO26262 samt Cyber Security
    Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Samarbetsinriktad
  • Problemlösande
  • Kvalitetsmedveten
  • Självgående
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 juni 2024 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se