Vill du vara med och utveckla framtidens transportsystem?

Om jobbet

Vi på Academic Work letar nu efter dig som brinner för samhällsutveckling! Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär som Åtgärdsplanerare där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och dialog. Start är omgående med möjlighet att utgå både från Skövde eller Göteborg och därför ser vi din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

För Trafikverket Planerings räkning söker vi nu dig som vill arbeta som Åtgärdsplanerare som konsult via Academic Work. Tjänsten är ett föräldravikariat med start omgående fram till mars 2018, med goda möjligheter till förlängning.

Trafikverkets verksamhetsområde Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Åtagandena blir allt mer komplexa och intressanta i takt med att kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ökar. Nu söker vi dig som brinner för dessa frågor och som trivs i en utåtriktad roll.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket Planering och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Rekrytering och programupplägg hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Arbetsuppgifter

Tjänsten som Åtgärdsplanerare är nyskapad och en viktig del i ett spännande förändringsarbete som pågår inom Trafikverket Planering.

I tjänsten agerar du initialt som stöd till övriga medarbetare på enheten, och kommer att stötta kontoret både i Göteborg och Skövde där du fördelar kommer att arbeta halva tiden i Göteborg och halva tiden i Skövde. För resor i tjänst utgår restidsersättning.

Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:
 • Medverka i framtagande av beslutsunderlag för utveckling av transportsystemet, exempelvis förslag till rekommenderade åtgärder och åtgärdsområden
 • Delta i bevakning av utveckling och trender i transportsystemet och omvärlden för att vidmakthålla och utveckla kompetens
 • Delta i utredningar av transportsystemet för att identifiera brister
 • Medverka i genomförandet av åtgärdsvalsstudier som behandlar olika typer av åtgärder som är möjliga för att lösa ett transportproblem
 • Stödja i administration, uppföljning och ekonomi i utredningar/projekt
En viktig del i din roll innebär också att ansvara för delar av kontakten med andra viktiga aktörer i samhällsplaneringen, så som kommuner och andra statliga myndigheter. Du kommer även att delta i mötespresentationer och Workshops för att presentera de utredningar du är involverad i.

Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleexamen som är högst tre år gammal inom samhällsplanering, Väg och vatten eller annan likvärdig utbildning
 • Flexibel vad gäller arbetsplats då du kommer att pendla mellan Göteborgs- och Skövdekontoret.
 • Kommunicerar på svenska både skriftigt och muntligt, då skriftlig dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten
 • Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling
 • Trivs i en kontaktsökande roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter
Har du tidigare arbetslivserfarenhet från en tjänst med liknande arbetsuppgifter är det meriterande men det är inget krav för tjänsten.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär vilket innebär att du sätter upp höga mål för dig själv. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är utåtriktad genom att lätt knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig.
Vi tycker att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Som konsult på Academic Work erbjuds du:
 • Kollektivavtal: Samtliga våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
 • Dedikerad konsultchef: Som anställd på Academic Work får du en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att hjälpa dig utvecklas i din yrkesroll samt säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 jan

Om företaget

Trafikverkets verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Inom verksamhetsområdet ryms Trafikverkets sex regioner och de fyra nationella avdelningarna Trafik, Nationell Planering, Expertcenter och Transportkvalitet samt stabsfunktioner Kommunikation, HR, Verksamhetsstyrning och Trafikverkets Kundtjänst.