Vi söker en teknisk säljare!

Om jobbet

Är du en naturlig talang inom sälj och kan lätt skapa förtroendeingivande relationer? Vill du ha en självgående tjänst med eget ansvar för att nå mål och budget? Trivs du i en fältsäljande roll och vill utvecklas med AkzoNobel?

Vi söker nu en teknisk säljare till vår avdelning market and product/services tillhörande International Färg AB som är världsledande inom målarfärg. Hos oss arbetar vi ett team av 8 personer som består av 1 marknadschef, 3 innesäljare, en teknisk chef samt 3 tekniska säljare. Produkt vi marknadsför är pulverfärg till ett flertal kunder såväl inom landet som internationellt. Sysselsättningsgrad för tjänsten är 100% och du rapporterar till marknadschefen.

Om tjänsten

Som teknisk säljare hos oss så ansvarar du för område mellansverige och norra Sverige samt även del av Norge. Du utgår ifrån hemmakontor och då du ansvarar för mellansverige lämpar det sig om du själv är stationerad där. Som säljare hos oss är du ansvarig för alla existerande och potentiella kunder i ditt geografiska distrikt.
Huvuduppgiften är att utveckla försäljningen genom kundbesök och genom målmedveten marknadsföring öka marknadsandelar och förbättra lönsamhet.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:
 • Sälja inom eget distrikt.
 • Ansvara för att offerter för distriktet är uppdaterade och följs upp.
 • Upprätthålla och driva projekt och skriftligen dokumentera aktiviteten i pipeline.
 • Utarbeta total marknadsanalys över existerande och potentiella kunder.
 • Utarbeta aktivitetsplan för att komma in på nya kunder och öka på befintliga.
 • Utarbeta budgetförslag för distriktet.
 • Planera besök till kunder.
 • Arbeta med eventuell reklamationsärenden och i största mån lösa detta självständigt.
 • Vid nytt prospekt där nya produkter skall tas fram, rapportera detta till teknisk chef.
 • Planera målsättningen i långsiktigt perspektiv för kommande månader.
Kvalifikationer:
 • Lämplig utbildning som säljare
 • Erfarenhet kring att arbeta som självständi säljare, gärna som teknisk säljare alternativt en liknande roll.
 • Meriterande om du har erfarenhet inom vår bransch, antingen inom försäljning eller/och kunskaper inom målarbranschen och produkter.
 • Goda kunskaper och ett stort intresse för arbete kring Hälsa, Säkerhet och Miljö.
 • Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är initiativkraftig och drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling, både på egen hand och tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga och ett proaktivt arbetssätt där du gärna söker nya kontakter för att uppnå resultat. Som person är du positiv och öppen. Då du kommer att arbeta mycket självständigt så krävs så ställer vi höga krav på självständighet och att du trivs i en självständig roll. Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och arbeta i team.

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas - både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition - att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.

Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.akzonobel.com, här hittar du vår fullständiga annons, det är också här du ansöker till tjänsten: https://www.akzonobel.com/careers/vacancies/160003t7

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Hugo Jobring, Jr Talent Resourcing Partner på +46 709 577 361.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer om företaget

Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Marknadsföring
Underkategori
Key Account Manager
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

AkzoNobel creates everyday essentials to make people's lives more liveable and inspiring. As a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, we supply essential ingredients, essential protection and essential color to industries and consumers worldwide. Backed by a pioneering heritage, our innovative products and sustainable technologies are designed to meet the growing demands of our fast-changing planet, while making life easier. Headquartered in Amsterdam, the Netherlands, we have approximately 45,000 people in around 80 countries, while our portfolio includes well-known brands such as Dulux, Sikkens, International, Interpon and Eka. Consistently ranked as a leader in sustainability, we are dedicated to energizing cities and communities while creating a protected, colorful world where life is improved by what we do.