Vi söker en systemutvecklare som vill arbeta med Business intelligence

Academic Work · Data & IT · 23 jan

Om jobbet

Vi söker dig som tidigare har arbetat som business intelligence utvecklare alternativt arbetar som systemutvecklare idag och fått upp intresset för just business intellegence och vill utveckla och fortsätta din karriär inom det. För att trivas i rollen drivs du av möjligheten att få ansvara för dina egna projekt och hitta lösningar på komplexa problem, låter detta lockande? Då är det dig vi letar efter, sök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Geodis räkning en BI (Business Intelligence) utvecklare till deras kontor i Göteborg som ligger på Rosenlundsgatan. Tjänsten är direkt underordnad chefen för BI avdelningen inom Freight Forwarding och organsiatoriskt hör denna tjänst till huvudkontoret i Paris, Frankrike. Geodis hanterar och levererar gods från dörr till dörr med båt och flyg över hela världen, såväl enstaka lokala försändelser som stora komplexa godsflöden. Den avdelning som söker en BI-utvecklare är idag 12 medarbetare varav 6 av dem sitter på kontoret i Göteborg och resten runt om i världen. Tjänsten passar dig som trivs i ett fartfyllt tempo i en internationell miljö där du arbetar självständigt och driver dina egna projekt/uppgifter. Här får du möjlighet att arbeta inom ett brett område där du hela tiden kommer att utveckla dig själv för att hitta nya möjligheter. För att lyckas i rollen kommer du samarbeta med dina kollegor som sitter runt om i världen och det kommer även finnas möjlighet att resa i tjänsten.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Geodis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Geodis.

Arbetsuppgifter

Som BI-utvecklare kommer du arbeta nära en internationell själjkår som kommer ge dig olika projekt att ta dig an samt serviceärenden utifrån kunders önskemål och krav. I den primära delen ditt arbete kommer du arbeta med olika projekt, det arbetet utförs till största del självständigt utifrån en beställning från kundansvarig. Ett projekt kan till exempel vara att du ska skapa ett analysverktyg för en kund. Verktyget ska användas för att kunden ska kunna söka efter kolli/sändningar där de även får med en dashboard så att de kan följa historik, KPIer samt viss kartfunktion. Här arbetar du alltså med att konstruera, bygga, testa och driftsätta komplexa analytiska lösningar inom Qlik applikationer.

Den andra delen i dit arbete sitter med serviceärenden. Det kan till exempel innebära att du ska ändra i existerande lösningar likt projekt som är stängda och produktionssatta. Det kan även vara att säljavdelningen vill veta utifrån kundens önskemål om det är möjlighet att få ut en viss data från systemet.

Vi söker dig som
  • Tidgare arbetat i en likande roll alternativt arbetat minst 6 månader som utvecklare med starkt intresse för BI.
  • Då Geodis är ett internationellt företag samt att de verkar här i Sverige är det viktigt att du behärskar både det svenska och engelska språket obehindrat, både i tal och skrift.
  • Geodis använder sig av Qlik applikationer och kunskap inom Qlik View, Qlik Sense samt Nprint är mycket meriterande, och helst ett krav för tjänsten.
Som person är du social och tycker om att följa en struktur men är också flexibel och kan tänka utanför ramarna för att kunna lösa problem och på ett effektivt sätt omstrukturera din tid vid behov. Vidare är din analytiska förmåga väldigt viktig för tjänsten för att kunna omvandla frågeställningar från säljavdelningen till förstålig data. För att trivas i rollen har du en förmåga att anpassa dig till olika miljöer och nya människor.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, med 6 månaders provanställning hos Geodis
  • Placering: Rosenlund, Göteborg
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 jan

Om företaget

Geodis Freight Forwarding är en del av Geodis Group och ett av världens största företag inom Freight Management. De hanterar och levererar gods från dörr till dörr med sjö och flyg över hela världen, såväl enstaka lokala försändelser som stora komplexa godsflöden. Geodis Group är en global koncern och rankad som ett av Europas främsta logistikföretag. De arbetar inte bara med att hjälpa våra kunder att rationalisera sina godsflöden, de bidrar också till att ge dem överblick och kontroll genom att göra leveranskedjan transparent och enkel att styra. I Sverige representerar cirka 380 anställda Geodis Freight Forwarding på nio orter (Borås, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Jönköping, Lund, Örebro, Norrköping samt Stockholm). Huvudkontoret för Geodis är placerat i Paris, Frankrike.