Vi söker en junior kvalitetsingenjör inom fordonsindustrin!

Om jobbet

Har du ett stort intresse för fordon och vill jobba i en roll där du får en helhetsbild av fordon? Vill du dessutom arbeta nära produktionen? Är du bekväm i Catia och Team Center? Är du dessutom utbildad ingenjör som trivs i en spindel i nätet roll med mycket kundkontakt? Då är detta rollen för dig! Sök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en kvalitetsingenjör. Då deras nuvarande CMQ-ingenjör går vidare till en annan position inom företaget söker de en ersättare. Vår kund är en ledande leverantör av tekniska lösningar för fordonsindustrin. Företaget arbetar framförallt med kablage och är Prefered Supplier till Sveriges ledande fordonsleverantör, vilket innebär att de tillsammans utvecklar produkter. Vår kund utvecklar och producerar elkablage i Europa och söker nu nya medarbetare till företaget då de står inför ett spännande projekt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Vår kunds intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

CMQ står för Current Model Quality och är en avdelning inom Volvo Personvagnar som hanterar kvalitétsärenden som uppstår på fältet.
Vi kund speglar deras organisation och har därför valt CMQ-ingenjör som titel på tjänsten. Tjänsten innefattar att hantera främst konstruktionsrelaterade utmaningar i bilarna och mycket kontakt med många olika personer från vår kund och VCC. Allt mer fokus läggs på SPA-plattformen i takt med produktlanseringarna men även ärenden i Y2 återstår till viss del. I framtiden antas SPA-ärenden öka i takt med att fler bilar kommer ut på fältet.

Du kommer till exempel att:
 • Fungera som en länk mellan Volvos CMQ-organisation och vår kund konstruktionsavdelning.
 • Ta emot t.ex. fältärenden från VCC och samarbetar med VCC CMQ och kollegor hos vår kund som kablagekonstruktörer, CAD-ingenjörer, Kvalitetsavdelningen och kablagefabrikerna för att analysera vad som hänt, varför och hur man kan åtgärda problemet.
 • Rapportera inkomna fel eller förbättringsförslag till konstruktionsavdelningen.
 • Samarbeta med VCC och analyserar bilar och kablage i Volvos Torslandafabrik
 • Analysera garantidata och fältrapporter för att se eventuella samband och mönster.
Tjänsten som passar dig som är ny i din karriär och vill utvecklas inom fordonsbranschen. Tjänsten är perfekt med dig med ett stort fordonsintresse och letar efter en långsiktig tjänst på ett företag med en energisk företagskultur.

Vi söker dig som

Vi söker dig som:
 • Är nyxaminerad inom maskinteknik, mekatronik eller automation
 • Har ett stort fordonsintresse
Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från konstruktion och gärna från fordonsindustrin. Vi ser att du som söker tidigare har arbetat men inte nödvändigtvis har arbetat inom fordonsbranschen.

Stor vikt läggs vid att hitta rätt person för tjänsten och vi tror att du som söker är ambitiös och hungrig, med en stark vilja att lära dig och växa in i produktutvecklingsbranschen med goda karriärutvecklingsmöjligheter. Vidare är du driven och trivs i en ansvarstagande roll där du får delta i projektledning. Du är en person som vill investera tid i utveckling och ser ett långsiktigt samarbete framför dig.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, med målet att du ska bli överrekryterad
 • Placering: Hisingen, Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Quality Assurance
Ingenjör
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Vår kund är ett globalt företag med verksamhet världen över. De arbetar inom fordonsindustrin för säkrare och bättre tekniska lösningar. De är ledande inom sitt område och deras kunder är våra största aktörer inom fordonsindustrin. På kontoret i Torslanda arbetare närmare 100 personer.