Tullspecialist till globalt bolag i Göteborg!

Om jobbet

Är du en driven och kommunikativ person som vill arbeta på ett internationellt företag inom logistik? Har du tidigare jobbat med tullfrågor? Då kan vi på Adecco Automotive Professionals erbjuda dig ett intressant och utvecklande uppdrag!

Om tjänsten
Som logistikspecialist kommer du att jobba mycket administrativt där du synar samt kontrollerar tulldeklarationer och ansvarar för masterdatahantering. Du kommer även att hantera specifika flöden och driva förändringsarbeten internt. Företaget har en operativ tullavdelning och din uppgift kommer vara att utföra egenkontroll på dessa handlingar.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde innefattar:
 • Att vara företagets kontakt mot tullmyndigheter vilket också innebär att förklara standarder samt hur myndighetskrav uppfylls
 • Stötta kring externa revisioner och hantera certifieringar samt licenser
 • Ha kunskapen om regelverk, där du ansvarar för att vara uppdaterad kring betydande föreskrifter inom området
 • Säkerställa en lämplig nivå av efterlevnadskontroller genom olika aktiviteter
 • Administration och dokumentation för att säkerställa korrekta processer
 • Identifiera risker och optimeringsmöjlighter
 • Implementera processer och rutiner inom ansvarsområdet
 • Bidra till utvecklings- och strategiarbetet
Som logistik- och tullspecialist kommer du att arbeta nära interna och externa intressenter för att säkerställa att tullbestämmelserna följs. Vidare kommer du också att arbeta nära tullutvecklare och masterdata specialister vid implementering eller utveckling av tullprocesser inom regionen.

Om dig
För att axla den här rollen ser vi att du har en god grundläggande förståelse för logistikprocesser, gärna från en eftergymnasial utbildning. Du bör ha ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är en förutsättning att du kan tullagsstiftningen och en klar fördel om du jobbat med hantering av tullfrågor tidigare. Din erfarenhet från att hantera många interna och externa kontakter samt din förmåga att arbeta i en global organisation i ett högt tempo kommer att hjälpa dig på det här uppdraget. Då all dokumentation är på engelska så behärskar du språket obehindrat i tal så väl som skrift. Har du även god systemvana och/eller lätt för att sätta dig in i nya system är detta meriterande.

Som person har du ett självgående arbetssätt med en god förmåga att ta initiativ till att förändra processer och arbetssätt. Du har en god analytisk förmåga och har lätt för att lösa olika problemställningar. Du har också ett ordningssamt arbetssätt med ett sinne för detaljer. Vidare är du en person som har lätt för att skapa goda relationer med interna avdelningar, där du har ett rakt och tydlig kommunikationsförmåga.

Viktigt för tjänsten är:
 • Erfarenhet av tullhantering med goda kunskaper i tullagsstiftning
 • Behärskar engelska språket obehindrat
 • Att du är självgående i ditt arbetssätt
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Tjänsten som tullspecialist är ett konsultuppdrag med tillsättning omgående. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om ansökan
Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Caroline Carlsson på 031-725 45 39.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik
Kontakt

Ring Caroline Carlsson, 031-725 45 39

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 nov

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.