Trafikinspektör, utbildad

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Förarprov utgör en självständig resultatenhet i Trafikverket med cirka 450 medarbetare fördelade på tre geografiskt indelade avdelningar, Nord, Mitt och Syd, samt en avdelning för verksamhetsstyrning. Varje geografisk avdelning leds av en avdelningschef och består av 6-12 förarprovskontor. Verksamheten på varje förarprovskontor leds av en kontorschef.
Trafikinspektör, utbildad

Arbetsuppgifter
Till förarprovskontoret i Göteborg, Avdelning Syd söker vi nu en utbildad trafikinspektör.

Dina arbetsuppgifter innefattar att planera och leda genomförandet av förarprov för behörighet B. Som trafikinspektör har du i uppgift att avgöra om personen har de kunskaper och färdigheter som krävs för ett godkänt körprov. Bemötande och tydlig information är viktiga delar i ditt arbete för att våra kunder alltid ska få de bästa förutsättningarna för att visa sina kunskaper.

Du arbetar självständigt utifrån ett fastställt schema. Arbetet är regelbundet förenat med resor till de provplatser som vi bemannar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad Trafikinspektör samt har behörighet att förrätta förarprov för behörighet B. Det är meriterande om du har fler körkortsbehörigheter men det är inget krav. Du har goda kunskaper i Trafiklagstiftning och inom Officepaketet samt att du kan kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi ser även fler språk som meriterande.

Då arbetet med att förrätta förarprov är en myndighetsutövning krävs det att du som person är analytisk, har förmågan att se helheten och kan fatta beslut i pressade situationer. Du ska vara utåtriktad och tycka om att möta nya människor och ha förmåga att sätta dig in i andras situation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-11-07

Upplysningar

Kontorschef Atosa Majd
010-124 2715

ST Klas-Ove Kindlund
010-123 9890

SEKO Magnus Holmström
010-123 9888

Saco Christina Eklööf
010-123 6759
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Kontakt

Ring Atosa Majd, 010-124 2715

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 nov

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.