Tobacco Blender till Swedish Match

Om jobbet

Som Tobacco Blender hos Swedish Match får du använda dina kunskaper inom kemi till att skapa en välkänd produkt.

Jobbar du idag som kemitekniker eller kemiingenjör och vill applicera dina kunskaper i ett unikt och spännande yrke? Här får du skapa en produkt som du själv kan känna och lukta på och som dagligen används av en miljon svenskar.

Som Tobacco Blender hos Swedish Match är du involverad i hela kedjan från frö till dosa. Du får vara med och skapa en produkt att vara stolt över som bidrar till Swedish Match vision - en värld utan cigaretter.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Swedish Match är ett företag med en tydlig vision, där innovation och egna initiativ uppmuntras och där kulturen är både professionell och informell. Du får ta del av en mängd personalförmåner inklusive ett generöst vinstandelssystem. I både rollen och företaget finns en spännande framtid, med en stark tillväxt och stort fokus på forskning och utveckling.

I rollen som Tobacco Blender får du tillämpa kemiska analyser, samtidigt som du får fokusera på fler värden än de som hittas i siffror och tabeller - hur råvaran och slutprodukten känns, doftar och smakar. Rollen innebär stora utvecklingsmöjligheter och chansen att lära dig ett yrke från grunden. Du ingår i en sammansvetsad grupp med härlig gemenskap och stor yrkesstolthet.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen verkar du som expert inom organisationen avseende tobak, inklusive områden som odlingsförfarande och socialt ansvar, kemi, smak och framtida produktion.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår är:
  • Upprätta, underhålla och revidera tobaksrecept
  • Bevaka att råvaran förbrukas i rätt takt (enligt planering med inköp)
  • Bidra till nyutveckling och förbättring av tobaksmjöl och malningsprocess för att möta regulatoriska krav.
  • Kvalitetsbedöma och inspektera tobak genom hela kedjan, från skörd till användning i snusproduktion
  • Följa upp kemiskt innehåll i tobaksmjöl, värdera konsekvenser vid avvikelser och initiera åtgärder
  • Bidra med din expertis om råtobak i diverse interna projekt, kopplat till produktion och processer såväl som till utveckling av nya tobaksrecept.
I rollen har du en mängd kontaktytor, både internt och externt. Inom Swedish Match kommer du bland annat ha löpande kontakt med avdelningarna för kemisk analys och research. Du samarbetar även med samtliga avdelningar i produktionskedjan, exempelvis tobakslagret, kvarnen där tobaksmjöl mals, produktionen där snuset tillverkas, samt avdelningen för sensorik där slutprodukten testas.

Framförallt har du ett tätt samarbete med inköp, vilket även innebär att åka med på resor till leverantörer för att kunna göra inspektion och kvalitetsbedömning av råvaran.

Rollen innebär också

Du kommer arbeta på Swedish Match anläggning i Gullbergsvass, en kort promenad från Göteborgs Centralstation. Du arbetar på avdelningen Leaf Operations i ett sammansvetsat team på fem personer, där ni har ett tätt samarbete för att tillsammans kunna klara hela leverantörskedjan från inköp till färdig produkt.

I rollen ingår resor där du ibland är bortrest veckovis.

VEM ÄR DU?

I denna rekrytering lägger vi stort fokus på din kompetens, motivation och personliga egenskaper och ställer inga krav på specifika branschkunskaper. Jobbet som Tobacco Blender lär du dig på plats genom ett gediget introduktionsprogram.

För att ha de grundkunskaper som behövs ser vi att du som söker har en master eller magister inom kemiteknik, alternativt likvärdig erfarenhet från yrkeslivet. Oavsett om du tillskansat dig erfarenhet via utbildning eller tidigare arbete behöver du ha tillräcklig förståelse för kemiska processer för att kunna gå igenom och förstå resultat från kemiska analyser. Du ska även kunna applicera den informationen på att sätta samman nya recept, som både tar tillvara råvarans egenskaper och motsvarar regulatoriska krav och gränsvärden.

Du bör samtidigt trivas med tabeller och analyser och vara mycket noggrann i ditt arbete. Du är troligtvis den där personen som hellre dubbelkollar en gång för mycket än riskerar att göra fel.

Eftersom du kommer ha kontakt med personer i hela leverantörskedjan - från VDn till tobaksbonden - bör du dessutom vara kommunikativ och lyhörd med förståelse för kulturskillnader.

Givetvis är det inget krav att du själv använder snus eller annan tobak. Däremot behöver du tycka det är kul och spännande att analysera råvarans doft- och smakegenskaper, du brinner helt enkelt för att skapa snusrecept att vara stolt över!

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Fackliga kontaktpersoner: Bo Carlsen, SACO, tel. 031-80 86 33 eller Roger Sundberg, Unionen, tel. 031-80 86 19.
Jobbfakta

Ring Sofia Feldt, 031-7612221

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.