Teknisk säljare passersystem och el-mekanik

Om jobbet

ASSA söker nu en teknisk säljare. Du kommer att arbeta med den senaste tekniken inom områdena passer och elektromekaniska säkerhetslösningar. Din uppgift blir att öka ASSA:s försäljning inom passersystem (ARX och SMARTair) samt el-mekanik inom region väst/syd. Du ställer dig frågan: Varför ska återförsäljare och kunder välja ASSA?

Du använder din tekniska kompetens och ditt personliga engagemang för att säkerställa att detta sker ännu mer. Du stöttar återförsäljare och kunder i att förstå möjligheterna med ASSA:s lösningar. Du hjälper återförsäljare att granska upphandlingar och rådgör med dem om hur de bör svara. Du projekterar och du tar fram produktförslag. Du fokuserar på större återförsäljare och kunder då det är hos dessa som du kan påverka ASSA:s försäljning mest.

Din målgrupp hos återförsäljare är i första hand projektörer och säljare och hos kund systemadministratörer och säkerhetschefer. Du planerar och genomför egna kundbesök i samförstånd med kundansvarig säljare. Du blir även inbjuden till sambesök hos såväl återförsäljare som kunder. ASSA kan erbjuda dig, med ett starkt intresse för teknisk rådgivning, ett stimulerande arbete med många utmaningar och möjlighet till framgångar.

Kravprofil:
  • Du har minst 3-5 års erfarenhet av teknisk försäljning/rådgivning inom säkerhetsbranschen, el, tele, larm eller liknande.
  • Du har tekniskt utbildning på lägst gymnasienivå. Teknisk högskola är meriterande.
  • Du är en "doer" - drivande, självgående och samtidigt en teamspelare med förmåga att få saker uträttade.
  • Nöjd kund är en viktig drivkraft för dig.
  • Du har ett intresse för systemlösningar och tycker om att lära dig nya produkter/ lösningar och deras användningsområde.
  • Du är bra på att presentera och demonstrera inför återförsäljare och kunder på ett pedagogiskt sätt.
  • Du förstår dig på kundens vardag och att översätta deras behov i våra lösningar.
  • Du är strukturerad och noggrann och van att dokumentera ditt arbete.
  • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Tjänsten är placerad i Göteborg alternativt Landskrona. Som Teknisk säljare passersystem och el-mekanik rapporterar du till Försäljningschef kundsegment Sverige.

Ansökan och kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Search Competence. Urval sker fortlöpande. Frågor angående tjänsten besvaras av Johan Halvarsson 073-838 06 02, johan.halvarsson@searchcompetence.se Jonny Johansson 070-792 23 13, jonny.johansson@searchcompetence.se.

Sökord: Account manager, försäljning, säljare, teknisk säljare, technical sales, teknisk konsult, konsult tekniker
Jobbfakta
Kontakt

Ring Johan Halvarsson, 073-8380602

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

ASSA utvecklar lås och integrerade säkerhetssystem för dörrmiljöer. ASSA är Sveriges ledande leverantör av lås- och säkerhetslösningar till såväl proffskunder som konsumentkunder. Våra produkter kännetecknas av kvalitet, säkerhet och design.
ASSA är en del av den Skandinaviska regionen i Divisionen EMEA och ingår i ASSA ABLOY-koncernen som är världsledande inom lås- och dörrlösningar som uppfyller slutanvändarnas krav på trygghet, säkerhet och användarvänlighet. Koncernen har ca 46 000 anställda och en omsättning på drygt 68 miljarder SEK.
Läs mer om verksamheten på www.assa.se.