Teknikintresserad R&D Lead Engineer till Westport Fuel Systems!

Om jobbet

Vill du arbeta med att utveckla alternativa bränslesystem i en roll och på ett företag där du får vara med och påverka med korta beslutsvägar?
Har du ett brinnande intresse för teknik, erfarenhet från fordonsindustrin och vill fortsätta utvecklas inom den? Är du dessutom sugen på att få mer ansvar och agera teknisk expert? Då kan du vara Westports nya R&D Lead engineer! Sök redan idag, vi arbetar med löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Westports räkning en R&D Lead engineer.

Du kommer att vara en viktig del i företagets produkt- och produktionsutveckling i form av att agera teknisk expert med ett övergripande ansvar för produkterna. Du kommer att rapportera direkt till bolagets VD som är en engagerad och hängiven chef.
Westport arbetar med att producera, utveckla och förse världens mest utvecklade alternativa bränslesystem och komponenter. De arbetar utöver detta ständigt med att ändra hur människor reser på både vägar, räls och vatten för att minimera farligt utsläpp. Deras innovativa och kostnadseffektiva lösningar upprätthåller hög kvalitet för att uppnå maximal effektivitet för att vår värld ska bli mer miljövänlig. Westport är ett globalt företag med huvudkontor i Vancouver, Kanada, som förser ledande företag med deras lösningar för alternativa bränslen.

Westport har kontor i Torslanda inne på Volvo Cars område, där jobbar 25 dedikerade medarbetare som alla är specialister på det de gör.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Westports önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Westport. Westports intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som R&D Lead engineer kommer du in i ett häftigt läge i bolaget. Då Westport nu befinner sig i en expansiv fas behöver de en ansvarig för den tekniska utvecklingen i Sverige.
Westport bygger, utvecklar och installerar gassystem för att minska farligt utsläpp vars teknik hela tiden behöver utvecklas för att hitta kostnadseffektiva lösningar till maximal kvalitet. En vanlig dag varierar oerhört beroende på vilka projekt bolaget fått in och var i projekten man befinner sig men i grunden ska man agera tekniskt ansvarig både internt och externt för produkterna Westport producerar. Du kommer vara med och avgöra tekniska lösningar, komma med förbättringsförslag och sedan ha övergripande produktansvar. Mestadels kommer arbetet riktas mot motor och chassi. Du kommer även praktiskt vara ute och köra bilar, logga testerna och sedan vidarebefordra dessa tester till mjukvaruexperter där ni i samråd kommer fram till ändringar och förbättringsförslag.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med felsökning och komma med förbättringsförslag
 • Samla och lägga in data i CatiaV5, konvertera datan till Creo och lägga in i PDM-system
 • Vara tekniskt stöd under hela produktionsprocessen, från förstudie till eftermarknad
Tjänsten passar dig som har arbetat inom automotive, van och intresserad av hur bilar fungerar och nu är sugen på att ta ett stort ansvar i denna omväxlande roll. Det finns goda utvecklingsmöjligheter då Westport växer, och för den som vill finns även på sikt möjlighet att arbeta utomlands. På sikt kan även resor till bolagets internationella kontor förekomma.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleingenjörsexamen inom elektronik, maskin eller liknande
 • Minst ett års erfarenhet från fordonsindustrin, fördelaktigt från Volvo Cars
 • Stort och brinnande tekniskt intresse, speciellt för fordon
 • Har körkort
 • Kan hantera CatiaV5
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat då det är ett internationellt bolag
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av kvalitetssäkring, motor och testning
 • Har arbetat med Creo
Som person är du noggrann med ett problemlösande tänk och motiveras av att få ta mycket eget ansvar, samtidigt som du har lätt för samarbete med kollegor. Du är strukturerad och har lätt att anpassa dig i både din kommunikation och approach beroende på vem du pratar med då rollen innebär många olika kontaktytor, därav är också relationsskapande något du ser som en självklarhet. Du har ett naturligt driv och ambition, och du trivs med att arbeta i ett tekniskt bolag med ett starkt varumärke.

Övrig information
 • Start: Efter årsskiftet
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Torslanda
 • Kontaktuppgifter: Linn Karlholm, 031-3815722
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 jan

Om företaget

Westport Fuel Systems bygger, utvecklar och installerar gassystem för att minska farligt utsläpp vars teknik hela tiden behöver utvecklas för att hitta kostnadseffektiva lösningar till maximal kvalitet.
De arbetar utöver detta ständigt med att ändra hur människor reser på både vägar, räls och vatten för att minimera farligt utsläpp. Deras kostnadseffektiva lösningar upprätthåller hög kvalitet för att uppnå maximal effektivitet för att vår värld ska bli mer miljövänlig. Westport Fuel
Systems förser ledande företag med deras lösningar för alternativa bränslen. Westport Fuel Systems är ett globalt företag med huvudkontor i Vancouver, Kanada, som förser ledande företag med deras lösningar för alternativa bränslen.