Tågtekniker Natt sökes av Göteborgs Spårvägar

Om jobbet

På Affärsenhet Teknik är vi cirka 350 medarbetare, uppdelade i mindre grupper med olika roller. Att trafiken fungerar är vår högsta prioritet vilket kräver en effektiv verksamhet. Vi är beroende av varandra och flexibilitet, ansvarskänsla och vilja göra ett bra arbete är viktiga delar för att allt ska fungera. I Driftverkstäderna utförs planerat underhåll, kilometerbundna översyner och reparationer på spårvagnar. Dina arbetsuppgifter består bland annat av felsökning, reparationer, underhåll och komponentbyten på spårvagnar. Som tågtekniker hos oss kommer du arbeta med underhåll av samtliga spårvagnstyper, men med tonvikt emot de moderna M32 vagnar. Vi satsar nu också på personal med kunskaper inom fordonselektronik och mjukvara med avseende av framtida inköp av en ny spårvagnstyp. Du kommer även att utföra mekaniska arbetsuppgifter samt aktivt deltaga i verksamhetens miljöarbete. Arbetet utförs till stor viss del datorbaserat och du kommunicerar delvis på engelska i arbetet. Det förväntas att du kan hantera fordonsmjukvara för felsökning i vagnarnas olika system samt läsa och förstå el-scheman, pneumatiska och mekaniska ritningar. Tjänsten innebär nattarbete. Vi söker dig som är en tekniskt intresserad felsökare och problemlösare. Du är ansvarsfull och fungerar lika bra på egen hand som i grupp. Arbetsuppgifter utför du självständigt även om du hela tiden har ett samarbete med dina arbetskamrater i gruppen. Med tanke på de krav som ställs på spårvagnars säkerhet vill vi att du är noggrann samt kvalitetsmedveten i ditt arbete. Du har personlig mognad och tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du skall behärska svenska i tal och skrift.

Kvalifikationer
* Yrkesutbildning som tågtekniker eller likvärdig utbildning, såsom gymnasieutbildning med elinriktning i de fall du har meriter från spårgående fordon sedan tidigare * Yrkeserfarenhet från elbranschen * Goda kunskaper i schemaläsning * Kunna utföra felsökningar * Goda datakunskaper inom Officepaketet * Goda kunskaper i engelska * B-körkort (med avklarad prövotid) Det är meriterande om du har: * BB 2-kompetens * förarbevis för motviktstruck * arbetserfarenhet från tunga fordon Hälsokrav: Hälsogodkännande enligt Transportstyrelsen TS-FS 2013-50 och godkänt drogtest krävs för anställning.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Stefan Nyberg, 031-732 18 12

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om arbetsplatsen

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.