SYSTEMUTVECKLARE TILL SAFER SOCIETY GROUP

Sigma · Data & IT · 8 jan

Om jobbet

Safer Society Group utvecklar tekniska bolag med målet att skapa ett tryggare och bättre samhälle. Bolagen under Safer Society Group har idag flera tekniska lösningar för att skapa ett tryggare samhälle och arbetar hela tiden för att hitta fler. Det handlar både om att utveckla nya IT-lösningar och att hitta områden där de befintliga lösningarna kan göra nytta. Det skulle kunna vara att bekämpa trafficking eller organhandel, eller lösa problem inom sjukvården. Och om det vore möjligt att lösa bristen på rent vatten i världen med en IT-lösning, så skulle vi kunna ta oss an det också. Läs mer om Safer Society Group och våra dotterbolag på: www.safersociety.com

Ett av våra dotterbolag, Griffeye, har världens främsta tekniska lösningar för att hantera utredningar med stora volymer av digital media. Lösningen kan effektivt bearbeta bild- och videomaterial och underlättar för användaren att analysera materialet genom sortering, filtrering och klassificering med hjälp av avancerade algoritmer. Bland Griffeyes kunder finns så väl lokala som nationella polismyndigheter, bland annat UK Home Office och Department of Homeland Security. Griffeye har även spännande tekniska samarbeten med forskningsvärlden och bolag över hela världen.

Vad innebär det att arbeta hos oss?

Förutom att vi vill göra skillnad med våra produkter så är vi en arbetsplats som kännetecknas av:
  • Tekniskt fokus och fullt av nytänkande
  • Engagerade kollegor
  • God sammanhållning med mycket skratt
  • Små team = stor möjlighet att påverka
  • Agilt arbetssätt
  • Moderna, öppna lokaler
  • Tillväxt och expansion
Safer Society Group fortsätter växa och om du är intresserad av att få arbeta med den senaste teknologin i en bred utvecklingsroll så har du hittat helt rätt.

Hur ser din vardag hos oss ut?

Inom Griffeye använder vi oss av spetsteknologi inom bild- och videoanalysområdet. Tillsammans med de andra medlemmarna i teamet kommer du att ansvara för både ny- och vidareutveckling av produkten. Detta görs främst inom Microsofts .Net-miljö och C# enligt Scrum. Du kommer behöva använda dina kunskaper inom SQL och andra databaser för att genomföra arbetet men även plocka fram dina webbutvecklingserfarenheter för att verkligen sätta pricken över i:et.

I din roll kommer du att ta såväl enklare designbeslut som större arkitekturella beslut, ett övergripande ansvar som du delar med dina kollegor. Vi är säkra på att du som utvecklare hos oss känner dig trygg inom objektorienterad analys, design och utveckling, att du är nyfiken på att lära dig nytt och bredda ditt arbetssätt men även använda tidigare erfarenheter i nya roller och situationer. Ibland kan du även behöva resa i tjänsten och arbeta på annan ort.

Ett fokusområde i ditt arbete kommer att vara att förbättra arbetsflöden och användargränssnitt. Att förstå användarnas upplevelse av produkten och deras problem är något vi ständigt arbetar med och något som är viktigt för oss.

Vi på Safer Society Group arbetar i en internationell miljö - vilket du självklart kommer att vara delaktig i. Kontakten sker mestadels via mail, men telefonsamtal förekommer. Därför är det av väldigt stor vikt att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift.

Passar du in?

Du förväntas ha en relevant akademisk examen eller annan likvärdig utbildning. Att du har förmågan att använda tidigare erfarenheter i nya roller ser vi som en självklarhet, likaså att du har förmågan att snabb sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Som person är du inkännande, ansvarstagande, driven och självgående samt är duktig på att samarbeta i mindre team. Du har ett genuint intresse för att förbättra arbetsflöden, underlätta användarnas vardag och har siktet inställt mot att bli specialist inom ditt område. Du har fallenhet att arbeta med såväl mindre beslut till arkitektarbeten, har en proaktiv syn på ditt arbete och är kvalitetsmedveten.

På Safer Society Group trivs personer som är prestigelösa, hjälpsamma, förändringsdrivna och som snabbt kan ändra fokus och byta prioriteringar. Lägg till en stor portion humor att förgylla vardagen med - så är du vår perfekta kandidat!

Kontaktperson

Vi vill ha din ansökan snarast. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Sigma Compleo. Detta är en fast tjänst och anställningen är på Safer Society Group med placering i Göteborg. Registrera din ansökan via www.sigmaitc.se. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Hanna Bäckhage på hanna.backhage@sigma.se eller 073-072 13 34.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Kontakt

Ring Hanna Bäckhage, 073-072 13 34

Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget


Hitta hit

Göteborgs stad Visa på karta

Visa var