SYSTEMUTVECKLARE TILL ASTAZERO

Sigma · Data & IT · 14 mars

Om jobbet

AstaZero är en högteknologisk testanläggning för utveckling av aktiv trafiksäkerhet och självkörande fordon. Anläggningen bygger på samverkan mellan akademi, näringsliv och myndigheter och ska fungera som en öppen, internationell plattform för alla berörda parter såsom fordonstillverkare, underleverantörer, myndigheter, vägagenter, universitet och tekniska institut och högskolor. AstaZero är en anläggning i världsklass och erbjuder en rad tjänster med ett kundgränssnitt som kännetecknas av högsta servicenivå, effektivitet och professionalism. Namnet AstaZero anspelar på bolagets koppling till nollvisionen i trafiken; en vision som utvecklingen av aktiv säkerhet och självkörande fordon kan hjälpa till att möjliggöra i framtiden.

Vill du vara med och utveckla ett testsystem för självkörande fordon?

- Då är du den personen vi söker just nu! Med ditt bidrag kommer du möjliggöra utmanande tester av självkörande fordon och göra skillnad för hela branschen och t.o.m. rädda liv i slutändan.

Din roll
Som utvecklare på AstaZero kommer du att vara med att bygga upp ett världsledande testsystem för automatiserade fordon som möjliggör forskning på komplexa trafikscenarion.

Du kommer att jobba med mjukvaruutveckling till 100 %, i alla faser av utvecklingsprocessen.

För att lyckas i rollen behöver du vara mycket duktig på mjukvaruutveckling och ha erfarenhet från kommunikation, realtidssystem och säkerhetskritisk programvara. Du har ett gediget tekniskt intresse och ett brett tekniskt kunnande. Denna roll ställer höga krav på analysförmåga för att lösa utmaningar i rätt ordning med rätt kvalitet.

Din profil
Du har en högskoleexamen inom datateknik eller motsvarande relevant område. Du har arbetat minst 5 år med mjukvaruutveckling av kompletta produkter eller system, dvs. du har förståelse för helheten kring både uppbyggnad och funktion. Vi vill också att du har erfarenhet av produkter/system med externa gränssnitt samt release och versionshantering av dessa. Eftersom du även kommer att vara delaktig i testfasen av systemet vill vi gärna att du har erfarenhet av automatiska regressionstester. Har du dessutom arbetat med nyutveckling av produkter/system är det mycket meriterande. Du är trygg i din roll och du kommer även bidra till etablering av arbetssätt och processer kring systemutveckling som är under utveckling hos AstaZero.

Vi vill att du har kompetens inom:
  • C, C++
  • Realtidsprogrammering
  • Inbyggda system
  • Säkerhetskritiska system
  • Kommunikationsstackar (TCP/IP)
  • Positioneringssystem
  • Linux
  • Qt
  • Posix
Du kan växla mellan helhets- och detaljperspektiv samt har förmågan att snabbt sätta dig in i nya eller angränsande områden. Du är självständig samtidigt som du gillar att bolla idéer och är kommunikativ. Det är viktigt att du gillar problemlösning, har kvalitetskänsla och hög egen drivkraft.

Du behärskar Svenska och Engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

AstaZero har verksamhet både på Lindholmen i Göteborg och på testområdet nära Sandhult. Tyngdpunkten kommer initialt vara på testområdet. Placeringen är i Göteborg men periodvis kommer hela arbetstiden tillbringas på provbanan.

KONTAKTPERSON

Vi vill ha din ansökan snarast. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Sigma Compleo. Registrera din ansökan via www.sigmaitc.se. Vid frågor kontakta Susanne Hjälmered på susanne.hjalmered@sigma.se, 070-389 70 07
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Kontakt

Ring Susanne Hjälmered, 070-389 70 07

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 mars

Om företaget


Hitta hit

Göteborgs stad Visa på karta

Visa var