Systemingenjör till Research & Development på RUAG Space!

Om jobbet

Är du civilingenjör inom elektro, teknisk fysik eller data och har erfarenhet av digital elektronikkonstruktion? Vill du ta dig an en kreativ roll där du får vara med och utveckla avancerad rymdteknologi? För RUAG Space räkning söker vi nu en systemingenjör till avdelningen Research & Development vilka genomför studier och projekt för framtida rymdapplikationer såsom satellitplattformar, instrument och styrdatorer till raketer. Vi söker dig som är kommunikativ och som brinner för hårdvara och inbyggda system. Låter detta spännande? Läs vidare och ansök snarast möjligt urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

RUAG Space utvecklar och tillverkar datorsystem för att styra och övervaka satelliter, mikrovågsmottagare och antenner för satellitkommunikation samt mekaniska system för att separera satelliter från bärraketer.

Academic Work söker nu för RUAG Space räkning en systemingenjör till sektionen för Research & Development. På avdelningen arbetar i dagsläget 11 personer med blandade funktioner och erfarenhetsnivåer. Tjänsten är placerad på RUAG Space svenska huvudkontor i Kallebäck i Göteborg.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och RUAG Space önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos RUAG Space.

Arbetsuppgifter

Sektionen Research & Development arbetar med studier och projekt på förfrågan från bl.a. ESA (European Space Agency) och med internfinansierade produktområden. Studierna och projekten är av olika karaktär både storleks- och innehållsmässigt inom området framtida digitala rymdapplikationer. Exempelvis rör det sig om nya satellitplattformar, instrument och styrdatorer till raketer.

Som systemingenjör kommer du att ansvara för att ta fram funktionaliteten för framtida rymdprodukter vilket bland annat innebär att du agerar tekniskt interface mot både kunder, leverantörer och interna medarbetare. Parallellt kommer du även att genomföra praktiskt konstruktionsarbete av digitalelektronik i projekten och på grund av din tidigare erfarenhet inom området kommer snabbt komma in i uppgiften.

Du kommer även till exempel att:
 • Stödja försäljningsprocessen som teknisk expert genom bland annat ta fram tekniska beskrivningar på ett kreativt sätt
 • Bidra till att utveckla din egen och sektionens kompentens inom konstruktion av digitalelektronik
 • Bevaka och hålla dig ajour inom nya teknologier och trender
Tjänsten passar dig som vill utvecklas inom ett modernt högteknologiskt företag som värdesätter innovation och framåtanda och där utvecklingsmöjligheterna är goda.

Vi söker dig som
 • Är examinerad civilingenjör inom elektro, teknisk fysik, data eller liknande
 • Har 2-5 års praktisk arbetslivserfarenhet inom digital elektronikkonstruktion
 • Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift
I och med att företaget verkar inom försvarsindustrin finns restriktioner kring medborgarskap och det är ett krav för tjänsten att man innehar svenskt medborgarskap. Har du frågor eller funderingar kring detta är du välkommen att höra av dig till oss på gbg03@academicwork.se.

Utöver ovanstående ser vi att du breddat dig med kunskap inom någon/några av områdena mjukvaruutveckling, ASIC/FPGA-utveckling, testutveckling, analogkonstruktion, kraftkonstruktion eller mekanikkonstruktion.

Som person är du ansvarstagande för dina arbetsuppgifter. Du har ett problemlösande förhållningssätt och saknas information tar du självständigt action och gör vad som krävs för att komma vidare. Såväl som du trivs med att arbeta på egen hand trivs du att arbeta tillsammans med andra. Då tjänsten innebär många olika kontaktytor är det viktigt att du känner dig bekväm med att kommunicera med andra och har förmåga att anpassa din kommunikation. Slutligen trivs du med att arbeta innovativt och nyskapande då varje projekt på sektionen är unikt!

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Tillsvidareanställning, heltid med möjlighet till flex
 • Placering: Kallebäck, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Anna Nilsson 031-3523375
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

52 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

RUAG Space gör kvalificerad utrustning åt satellitbyggare och raketoperatörer i hela världen. Vi utvecklar och tillverkar datorsystem för att styra och övervaka satelliter, mikrovågsmottagare och antenner för satellitkommunikation och mekaniska system, bl.a. för att separera satelliter från bärraketer.

Vi arbetar i projekt både inom telekommunikation och rymdforskning, oftast i inter-nationellt samarbete. Vi finns i Göteborg, Linköping och Tampere.

RUAG Space AB tillhör rymddivisionen inom RUAG Holding AG, en schweizisk teknik-koncern med över 8 000 medarbetare inom flyg, rymd och försvar. Rymd-divisionen har drygt 1 200 medarbetare i Sverige, Schweiz, Österrike, Finland och USA.

Läs mer om RUAG Space på deras hemsida