Systemcontroller till Hexatronic Group AB

Sellsource AB · Ekonomi · 18 dec

Om jobbet

Hexatronic Group är en svensk koncern med fokus på system- och produktlösningar i huvudsak inom fiberkommunikation med ett brett erbjudande av system- och produktlösningar för infrastruktur främst inom passiv fiberoptik. Vi kombinerar det stora bolagets stabilitet och resurser med det lilla företagets flexibilitet och snabbhet. Hexatronic verkar på en global marknad och våra kunder är företag inom telekombranschen som till exempel operatörer, telekomföretag, nätägare, distributörer samt systemintegratörer. Koncernen har sitt säte i Sverige med egna försäljningskontor och/eller dotterbolag i Sverige, Norge, Finland, Kina, Storbritannien, Nya Zeeland och USA. Hexatronics aktie är listad på Nasdaq Stockholm. Moderbolag är Hexatronic Group AB (publ) med koncerngemensamma funktioner för ledning och ekonomi. Moderbolaget med ca 10 anställda är placerat i centrala Göteborg. Koncernen har ca 320 anställda och omsatte 2015/16 ca 900 mkr. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.

Tjänsten
Som systemcontroller kommer du att agera superanvändare med ansvar för helheten i affärssystemet Pyramid. Du kommer att fungera som spindeln i nätet gällande support, användning och utveckling av systemet mot användare i koncernens olika bolag, vilket innefattar ansvar för att rätta felaktigheter i uppsättning eller handhavande mellan försystem och redovisning. Du ansvarar för de olika modulerna i affärsflödet; order, lager, inköp, produktion, reskontror och redovisning.

För att lyckas i rollen behöver du vara intresserad och vilja förstå affärsflödena från order och inköp via försäljning till resultat- och balansräkning, samt produktionsflödena. Du ansvarar för registervård och informationen i systemet för att på så sätt kunna lägga till och rätta felaktigheter i uppsättningen av register och system. I rollen kommer du även fungera som kontaktperson mot koncernens systemleverantör samt ansvara för hårdvara och hemsida.

Profilen:
Du har eftergymnasial utbildning eller motsvarande samt flerårig relevant erfarenhet. Du har ett stort systemtekniskt intresse och erfarenhet av att arbeta i en processorienterad verksamhet samt erfarenhet av att arbeta strategiskt med frågor som rör system och processer. Du har god erfarenhet av att arbeta med systemfrågor ur ett verksamhetsperspektiv och en förmåga att förstå verksamhetens behov. Erfarenhet av systemet Pyramid är meriterande men ej ett krav.

Du är affärsmässig och nyfiken med en vilja att förstå verksamheten och interaktionen mellan verksamhet och system. Du har en god kommunikativ förmåga och drivs av att skapa goda relationer både internt och externt.

Hexatronic Group erbjuder en spännande tjänst i ett börsnoterat bolag med en ambitiös tillväxtstrategi.

Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval, dock senast den 18 december. Frågor besvaras av Lovisa Mankert, 0707 - 46 44 17 eller Mattias Larrieu, 0734 -16 60 16.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Lovisa Mankert, 0707 - 46 44 17

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget