Strategisk materialplanerare sökes för uppdrag hos Ascom

Om jobbet

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en person till Ascoms logistikavdelning. Det är ett konsultuppdrag som initialt är i två månader och kan bli längre. Det är en bred roll med stor variation i arbetsuppgifter. I din roll kommer du att arbeta med order-, prognos- och leveransplanering. Vidare kommer du att ansvara för leveransbevakning, inventering och lagervärdering. Du förväntas bidra i utvecklingen och förbättringen av logistikprocessen tillsammans med kunder och leverantörer. Du kommer också att ha en rad olika kontaktytor; internt, kunder, leverantörer, tull och spedition etc. Du kommer att utföra olika typer av transaktioner (exempelvis kontroll och kontering av fakturor) och handläggningar samt delta som logistikavdelningens representant i olika projekt. I rollen ingår framtagning av statistik och uppföljningar och i samarbete med materialtekniker driva kvalitetsproblem gentemot leverantörer. Vidare kommer du att arbeta med att följa materialflöden till Ascoms lager och hantera transportproblem och arbeta med importdeklarationsuppföljning. Offertförfrågningar och prisförhandling är också inslag i arbetet.

Din profil
Vi söker dig med minst två års erfarenhet av liknande tjänst och som har högskoleutbildning inom logistik/inköpsområdet och mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Engelska är koncernspråk. Det är meriterande om du har kompetens inom logistik/inköpsområdet, tull, transport och erfarenhet av att arbeta mot leverantörer i Asien. Du har tidigare erfarenhet av arbete i något affärssystem, gärna Axapta. Du har goda kunskaper i officepaketet.

Som person är du är utpräglad teamplayer som har lätt för att samarbeta i grupp. Du har också förmågan att arbeta självständigt mot fastställda mål. Du är positiv och engagerad och gör ditt yttersta för att för att hitta lösningar på utmaningar. Vi ser gärna att du är serviceinriktad, professionell och prestigelös. Du är ansvarsfull och har god organisationsförmåga. Du har förmågan att vara drivande och kravställande både internt och externt. Fördelaktigt är om du är analytisk och har förmågan att tänka i processer och se helheten.

Om företaget
Ascom Wireless Solutions är marknadsledande inom trådlös internkommunikation för bland annat sjukvården, tillverknings- och processindustrin samt säkerhets- och servicebranscherna. Mer än 75 000 system är installerade hos ledande företag och offentliga verksamheter runt om i världen. Företaget erbjuder ett brett sortiment av professionella kommunikationslösningar. Tillförlitlig kommunikation av tal, meddelanden och larm säkerställs genom egen produktutveckling och implementering av etablerade standards såsom DECT, IP-DECT och VoWLAN i kombination med integration av kundernas befintliga informationssystem.
Företaget grundades på 1950-talet och har sitt huvudkontor i Göteborg med totalt 1 160 anställda världen över. Ascom Wireless Solutions är en del av Ascomkoncernen som är listad på den schweiziska börsen.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2016-10-23. Ansökningarna behandlas löpande så ansök gärna via vår hemsida redan idag, www.soderco.se. Uppdraget ingår i uthyrningsverksamheten hos Söder & Co. Det innebär att du kommer att vara anställd av Söder & Co men arbeta hos Ascom. Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Publicerad

30 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Söder & Co är ett auktoriserat rekryterings- och personaluthyrningsföretag. Vi har lång erfarenhet från branschen och vet hur viktigt det är med stark lokal förankring. Då vi är ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra samarbeten bygger på relationer grundade på långsiktighet, engagemang, enkelhet och förtroende. På Söder & Co är vi alltid intresserade av att knyta till oss rätt personer. För hos oss är det människorna som gör skillnad. Vi erbjuder dig marknadsmässig lön, tjänstepension enligt vårt kollektivavtal med unionen, friskvårdserbjudande, roliga medarbetaraktiviteter och personligt engagemang från din närmsta chef. Vår framgång bygger på din framgång. Välkommen till oss!