Social Media Manager till Oddwork i Göteborg

Om jobbet

Oddwork. Hire personality. Train skill. And be awesome at your employer branding.


Oddwork startade i en orange revolution 2012 av tre studenter utifrån Handelshögskolan i Göteborg. På den tiden fanns det gott om rekryteringsbolag ute på universiteten, men det var något som fattades och det var lätt att känna att talang inte togs tillvara på. Inte på riktigt. Efter att ha lämnat in sitt CV till de stora rekryteringdrakarna kunde man få jobberbjudanden skickade till sig redan dagen efter, men det var sällan den typ av möjligheter man förklarat att man brann för och inte heller den typ av karriärsäventyr man beskrivit att man var passionerad kring.

Oddwork startade för att gå emot detta! Vi ville skapa det rekryteringsbolag som vi själva saknade - ett bolag som alltid vill lära känna sina talanger på riktigt för att veta vad man verkligen brinner för och samtidigt ha nära kontakt med alla våra partnerföretag som söker våra talanger. Vi började jobba för att få det så, och fortsätter att göra det varje dag. I fortsatt kamp mot de stora rekryteringdrakarna där ute...

Vi söker nu en Social Media Manager till Oddwork HQ i Göteborg. Välkommen ombord på ett äventyr som bara börjat, där du är vår nästa medlem i Oddworkfamiljen. Vi är inte som de andra, men det är ju inte du heller.

Om tjänsten Social Media Manager hos Oddwork
I din roll som Social Media Manager kommer du att ta ett helhetsgrepp om Oddworks digitala närvaro och varumärkesutveckling i sociala kanaler. Vi välkomnar dig till en playground där det kreativa utrymmet är stort och begränsningarna mycket få. Vi startade med ambitionen att vara annorlunda och det är en tanke som bara har förstärkts över tid. Det är därför vi har ett stort varumärkesfokus mot extremsport där våra skydivers och surfare dagligen ger sig ut i större vågor över världen och kastar sig ut från flygplan i våra färger. Av naturliga anledningar kommer du att ha en nyckelroll i vår värld. Att du älskar att utveckla varumärken utifrån strategiska planer är magin i din personlighet. För magi, det är precis vad du är.

Din roll kommer att vara bred och skräddarsys med hänsyn till dina personliga erfarenheter, kompetenser och ambitioner men centrala delar i din roll innefattar bland annat:
  • Utveckling av strategiska varumärkesplaner och målsättning tillsammans med VD.
  • Daglig hantering av Oddworks närvaro online. Detta innefattar hela spektrumet från brainstorming, skapande av contentplaner till skapandet av content och content management.
  • Löpande utveckling av varumärket Oddwork för att bygga ytterligare varumärkeskännedom och penetration mot de fantastiska människor vi varje dag får möjlighet att jobba tillsammans med. Det innefattar allt från våra talanger till beslutsfattare på bolag över hela Sverige. Oroa dig inte, vi kommunicerar på samma sätt mot beslutsfattare som vi gör mot våra Oddworktalanger.
  • Identifiering av nya målgrupper och kanaler att skapa närvaro och engagement i.
  • Ansvara för att vår kommunikation och tonalitet är unison och följer en orange tråd genom hela Oddwork: från sociala kanaler till hemsida till övriga produkter.
  • Löpande uppföljning av resultat, analys och identifiering av förbättringsmöjligheter.
Du kommer att jobba tillsammans med copywriter på Oddwork och ha löpande stöd av VD - men också hela Oddwork som kreativt bollplank. Det är ditt ansvar att både strategiska och dagliga contentplaner uppfylls och verkställs. Utöver att ansvara för Oddworks närvaro och utveckling i sociala kanaler kommer du att ingå i vårt Creative Team. Detta innebär att ha en nyckelroll i att skapa innehåll och aktivitet kopplat till kundprojekt relaterade till employer branding. Det är därför viktigt att du har god erfarenhet från att kommunicera i olika kanaler med varierad tonalitet beroende på vilka varumärken du arbetar med.

Vi söker dig som...
... drivs av att skapa färg i världen genom att utveckla varumärken mot nya möjligheter. Vad detta innebär har du ett bättre svar på än vi själva - vi ser fram emot att lära oss av dig!

Du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område och har ett antal års arbetslivserfarenhet. Vi kommer naturligtvis att vara mycket intresserade av att se vad du har skapat tidigare och vilka äventyr du har varit en del av. Som person är du självständig och har en eld inom dig som aldrig slocknar. Dina vänner vet att det alltid är du som är den kreativa och som kommer med nya initiativ och möjligheter. De vet också att dina förslag aldrig bara är ord - du är den som genomför det du säger på ett mycket genomtänkt och genomarbetat sätt. Eftersom rollen ger dig stor frihet under eget ansvar krävs det att du är drivande men också mycket strukturerad i ditt arbete.

Vad Oddwork erbjuder dig
Hos Oddwork kommer du till en unik och orange miljö där ingen dag är den andra lik. Här blir du automatiskt en del av vår snabbväxande Oddworkfamilj. Det är en familj som har ett enormt driv, vilja och otrolig professionalism men som älskar varandra i alla lägen. Kanske är det därför vi blev utsedda till "Sveriges Härligaste Gäng!" av Great Place to Work 2016. Här blir du direkt del av en kultur med drivna människor som älskar tävlingar, resor, after works och andra äventyr. Samtidigt är vi alltid oerhört professionella i vår leverans och kundupplevelse. Vi sitter mitt i Göteborg vid Avenyn på Engelbrektsgatan 28. Oddworks kontor går under temat "Welcome to the Adventure" där du kommer att spendera dina dagar i rum som konferensrummet Cirkus (med tillhörande popcornmaskin), Everest (som är fyllt med stenar), surfrummet Biarritz (med surfbrädor på väggarna), Wonderland (where the magic happens bland kaniner och uppochnedvända klockor...) och Los Angeles (med en vägg av palmer). I samband med måndagsmöte har vi alltid gemensam frukost, PT-träning sker på SATS varje fredag morgon och mycket mer.

Du har en god fast lön och kommer ta del av bolagets bonussystem i form av resor om bolaget uppfyller sina årsmål.

Kolla in oss ytterligare på www.oddwork.se och www.facebook.com/oddwork för att få en ännu bättre bild över vad Oddwork är och står för.

Är det dig vi söker och söker du oss?
Härligt! Då ska du söka till oss direkt. Vi går löpande igenom ansökningar och så fort vi båda känner att allt känns helt rätt, då är vi intresserade av att skriva avtal tillsammans och sätta en Oddworkkeps på ditt huvud. Du skickar in din ansökan via ansökningsformuläret. För frågor om tjänsten, ring oss på 031-89 28 35. Vi ser fram emot att träffa dig!

START: Omgående

PLATS: Göteborg

LÖN: Fast lön

KONTAKT: VD Charles Sinclair, charlie@oddwork.se (för frågor om tjänsten, ej ansökningar)
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 nov

Om företaget