Sales Manager Service till Atlas Copco Industrial Technique!

Om jobbet

Är du en kreativ och ambitiös person som vill positionera Atlas Copco som en strategisk servicepartner på den svenska marknaden? Som ansvarig för försäljningen av vår kompletta tjänsteportfölj inom Atlas Copco Industrial Technique i Sverige kommer du att arbeta inom en stark, expansiv affärsenhet i en dynamisk miljö.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Atlas Copcos räkning en person till tjänsten som Sales Manager Service.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Atlas Copcos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Utvalda kandidater kommer intervjuas av HR och den rekryterande chefen direkt på Atlas Copcos kontor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Atlas Copco.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för försäljningen till våra nyckelkunder i Sverige och att transformera dessa till att använda mer avancerade servicelösningar som i sin tur leder till ökad produktivitet, kvalitet och en lägre TCO. Att arbeta proaktivt med ett långsiktigt tänkande är viktigt i arbetet. I arbetet kommer du att erbjudas många utvecklingsmöjligheter - både på ett professionellt och ett personligt plan. Som Sales Manager för Sverige kommer du att rapportera till Business Line Manager för Service Nordic.

Atlas Copco Industriteknik är en världsledande leverantör av industriverktyg och monteringssystem. Customer Center Nordic består av 92 personer i Sverige, Norge, Danmark och Finland som ansvarar för försäljning, service och marknadsföring av dessa verktyg och system till ett brett spektrum av kunder främst inom bilindustrin, industriell tillverkning och underhåll. Det är en mycket dynamisk försäljningsmiljö där du har frihet att agera, testa nya idéer och se resultat.

De viktigaste ansvarsområdena i tjänsten kommer att omfatta:

Key-account-försäljning:
 • Ansvara för nyckelkunder såsom Volvo, Scania, ABB, deras huvudleverantörer i Sverige och att erbjuda full service produktportfölj till dessa kunder.
 • Identifiera kundens behov och viktiga drivkrafter och koppla dessa behov till en värdebaserad försäljningsstrategi.
 • Omförhandla gällande serviceavtal med nyckelkunder.
Affärsutveckling:
 • Utveckla service genom partners och utöka produktportföljen.
 • Deltagande i Service Nordics ledningsgrupp.
Vi söker dig som
 • Du innehar en teknisk examen vid universitet / gymnasium eller har skaffat sig en likvärdig teknisk utbildning med praktik i en teknisk arbetsmiljö. Kunskaper i engelska och svenska samt körkort är ett krav.
 • Erfarenhet från försäljning av industritjänster för B2B är ett krav. Du håller ett genuint intresse för teknik och har visat goda resultat i värdebaserad försäljning. Du har helst erfarenhet från bilindustrins kunder. Kunskap inom avancerad åtdragningsteknik är också en fördel.
 • Du är en ambitiös person med en stark drivkraft och en vilja att fortsätta lära. Du är kreativ, öppen för förändringar och har förmågan att arbeta både självständigt och i team. Det är viktigt att du arbetar professionellt med en affärsinriktad attityd. För att lyckas i denna position kommer du också att behöva ha förmågan att förstå våra kunders behov och matcha dessa behov med en lämplig servicelösning.
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg eller från hemmakontor
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på atlascopco@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten:

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 jan

Om företaget

Atlas Copcos affärsområdet Industriteknik tillhandahåller industriverktyg, monteringssystem, produkter för kvalitetssäkring, programvara och tjänster via ett globalt nätverk. Vi utvecklar för hållbar produktivitet för kunder inom fordons- och flygindustrin, industriell tillverkning och underhåll, samt fordonsservice. Huvudsakliga produktutveckling och tillverkningsenheter finns i Sverige, Frankrike och Japan.
Atlas Copco-koncernen är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetshöjande lösningar. Företaget betjänar kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt säte i Stockholm, Sverige, och har en global närvaro i mer än 180 länder. År 2015 omsatte Atlas Copco 102 miljarder kronor och hade mer än 43 000 anställda.
Läs mer om Atlas Copco: www.atlascopco.com