Redovisningsansvarig till Toyota Industries Finance International AB, Mjölby

Om jobbet

Är du redovisningsekonom och sugen på nya spännande utmaningar? Meritmind rekryterar för Toyota Industries Finance Internationals (TIFI) räkning en redovisningsansvarig och önskar nu gärna komma i kontakt med dig som vill arbeta på ett internationellt och expansivt finansbolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du kommer vara verksam på en ekonomiavdelning som är ansvarig för business control, redovisning och finansiell rapportering för bolagen TMHCF, TruckFleet och TIFI.

Som redovisningsansvarig kommer du ha en central roll i redovisningsteamet då det är du som kommer ansvara för bolaget TIFI och all TIFI- relaterad redovisning, rapportering och månatliga bokslut. Du förväntas rapportera till Head of Finance på finansbolaget. I rollen ingår bland annat:
  • Löpande redovisning för TIFI
  • Månatliga bokslut och grupprapportering
  • Analys och rapportering av månatliga finansiella resultat
  • Slutförande av TIFIs årsredovisning och rapport till skattemyndigheterna
  • Ansvar för TIFIs redovisningsmoduler
  • Ansvar för rapportering av TIFIs budget och prognoser enligt TMHEs plan
  • Samarbete med front- och backoffice i planering av månatliga procedurer
  • Samarbete med TMHCFs ekonomiavdelning
Kvalifikationer och erfarenhet

För att vara framgångsrik som redovisningsansvarig har du en akademisk examen eller motsvarade inom ekonomi med inriktning mot redovisning. Vi ser gärna att du har god erfarenhet från kvalificerade redovisningsfrågor och intern rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet inom säljfinansiering och/eller från banksektorn och finansiella instrument. Dina kunskaper i MSOffice är mycket goda och då du kommer vara verksam på en internationell arbetsplats behöver du hantera svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du beskrivs ofta som en driven och självständig person samtidigt som du är en serviceinriktad team player. Din förmåga att arbeta strukturerat och detaljorienterat är väldigt god, likväl som dina administrativa kvaliteter. Du kommer vara en viktig del av ekonomiavdelningen och du förväntas bidra och samarbeta med teamet för att uppnå de uppsatta målen.

Placeringsort: Mjölby

Om Toyota Material Handling

Toyota's goal is to be Number one in Material Handling in Europe. TMH Commercial Finance AB is the Financial Services Captive for Sales Finance Activities in Europe. TIFI is the Group Treasury Function acting as In-house Bank for Group Companies and responsible for Financial Market transactions.

I denna rekryteringsprocess samarbetar TIFI med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 0702-010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget