Provningsingenjör till johnson matthey

Om jobbet

Är provning och test ett område som fångar ditt intresse?
Som provningsingenjör kommer du få möjligheten att arbeta hos vår kund Johnson Matthey som är ledande inom sin marknad kopplat till fordonsindustrin och specifikt utveckling av katalysatorer. Arbetet är lämpat för dig som gillar att vistas i ett labb där du får arbeta praktiskt med motorer samt sättas in i annan problemlösning. Vi söker dig som gillar att arbeta självständigt och ta ansvar i ditt arbete. Sök redan idag då vi selekterar ansökningarna löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Johnson Matthey's räkning Provningsingenjörer. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos vår kund. Du kommer att arbeta på utvecklingscentret i Göteborg där det utvecklas och anpassas katalysatorer och avgasreningssystem i motorprovrum. Uppdragets längd är på sex månader.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och önskemål Johnson Matthey's är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Johnson Matthey's.

Arbetsuppgifter

Som provningsingenjör ingår du i ett team som arbetar mot avdelningarna Light Duty Diesel eller Heavy Duty Diesel med applikations- och produktutveckling för fordonsindustrin. Arbetet utförs bland annat i motorprovbänkar varför det är av stor vikt att du trivs med att arbeta både praktiskt och analytiskt.

Du kommer t.ex. att:
 • Ansvara för uppdrag i sin helhet från mottagande av testkrav, utförande samt analys och dokumentation av resultat.
 • Vid mottagande av testkrav kommer du även föra en diskussion med beställare angående provets utformande och anpassning till befintlig utrustning
 • Samla in och utvärdera resultat samt kvalitetskontrollera dessa och aktivt föra en diskussion med provbeställaren
 • Rapportera, följa upp och avhjälpa kvalitetsbrister eller andra felaktigheter då sådana uppdagas
 • Löpande dokumentera nya testmetoder och uppdatera befintliga dokument
Vi söker dig som

Har minst en högskoleexamen alternativt YH- examen inom Maskinteknik eller Kemiteknik kombinerat med ett mekaniskt intresse. Vi ser gärna även att du har minst ett års erfarenhet av motorprovning.

Specifika efterfrågade kompetenser:
 • Kunskaper i svenska och engelska språket, såväl i tal som i skrift
 • Goda kunskaper i Excel
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av motorkalibrering, teknisk provning eller emissionsmätsystem, men det är inget krav för tjänsten.

Som person är du en ansvarsfull problemlösare som trivs med att arbeta i grupp samt med analytiskt arbete. För att lyckas i tjänsten behöver du ha ett praktiskt handlag samt en god teoretisk förståelse. Vi ser gärna att du har ett intresse för motorer samt förmågan att arbeta strukturerat med flera parallellt pågående projekt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
(Ta bort för arbetaruppdrag)

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Johnson Matthey är ett internationellt forsknings- och utvecklingsföretag som ursprungligen grundades i England men som idag har verksamhet i flera länder. Företaget är idag världsledande inom katalysatorer och avgasreningssystem till den globala fordonsindustrin. På utvecklingscentret i Göteborg utvecklas och anpassas katalysatorer och avgasreningssystem i motorprovrum samt med hjälp av syntetiska avgaser i så kallade SCAT rig:ar.