Projektledare investering

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Projektledare investering

Arbetsuppgifter
  • Jag gillar att planera.
  • Jag gillar att göra affärer.
  • Jag gillar att leverera.
  • Jag gillar att förhandla.
  • Jag håller gärna i möten istället för att bara delta.
  • Jag gillar att ha kul på jobbet.
  • Jag gillar att ha en bra chef och goda arbetskamrater.
Om du tycker att ovanstående påståenden passar in på dig så tror vi att du kan passa som projektledare hos oss. Just nu söker vi projektledare som ska leda projekt, främst inom järnväg, genom hela investeringsprocessen, från planering till och med byggande. Du har som projektledare ansvar för tid, kostnad och innehåll för projektens genomförande och styr dem kontinuerligt mot projektets och verksamhetens mål. Projektledaren ska dessutom hantera kontakter med omvärld, massmedier och andra intressenter och se till att alla säkerhetsregler beaktas i alla skeden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inriktat mot bygg- eller anläggning (minst 180hp). Alternativt har du annan relevant utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Du har minst tre års erfarenhet från bygg- och anläggningsverksamhet där du haft en ledande roll som exempelvis projektledare eller byggledare som konsult, entreprenör eller byggherre.

Det är meriterande att ha goda kunskaper i entreprenadjuridik, LOU och ekonomi. Likaså är det meriterande med god förhandlingsvana och god kunskap om järnvägens uppbyggnad och säkerhetsregler är meriterande.

Som person är du affärsmässig, drivande och analytisk. Du skall gilla att arbeta övergripande. Då arbetet innebär mycket kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Du har även god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska.

Körkort B är ett krav.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-31

Upplysningar

Enhetschef Mathias Wärn
010-123 64 13

Saco Bengt Fridell
010-123 6815

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Media, Kultur & Design
Underkategori
Projektledare
Kontakt

Ring Mathias Wärn, 010-123 64 13

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.