Projektingenjör inom samhällsutveckling till ny sektion på ÅF

Om jobbet

Har du ett intresse för samhällsutveckling och siktet inställt på att i framtiden bli projektledare? Brukar du leva efter mottot att ingenting är omöjligt? Har du ett par års arbetslivserfarenhet efter din examen och ser dig själv som ambitiös och orädd? Då kan det vara dig vi letar efter! Nu söker ÅF en projektingenjör till sin nya sektion Transport & Logistik. Läs vidare och ansök så snart du kan, urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

ÅF söker en projektingenjör till sin nya sektion Transport & Logistik. Sektionen är en rådgivningsfunktion med olika typer av uppdrag, alltifrån logistikutredningar och järnvägsprojekt till strategisk samhällsplanering. Kunderna finns representerade i både privat och offentlig sektor runt om i hela landet. I dagsläget består avdelningen av sex erfarna projektledare i Stockholm och Göteborg och då de har ambition att växa söker de nu en projektingenjör till Göteborgskontoret som vill vara med och utveckla sektionen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ÅFs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos ÅF.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att stötta projektledarna i projekten och koordinera verksamheten internt. Du som söker ska ha ambition att bli projektledare och hålla i egna projekt i framtiden, hur lång tid det tar innan du kommer dit är individuellt. Att börja arbeta som projektingenjör är ett bra sätt att lära känna verksamheten och förbereda dig inför rollen som projektledare.

Då du kommer att stötta olika projektledare i olika typer av projekt så kommer dina arbetsuppgifter variera, men genomgående för projekten är att du:
 • Har en tät kunddialog i syfte att både nätverka och fånga upp/jaga nödvändig information
 • Sammanställer och analyserar information och genomför beräkningar till slutrapporter, PM och/eller PowerPoints som ska presenteras för kund
 • Koordinerar information internt på ÅF i syfte att synliggöra vilka uppdrag som genomförs
Som projektingenjör förväntas du utöver dina operativa arbetsuppgifter att även arbeta strategiskt med tankar och idéer till nya uppdrag och kunder. Du ges möjlighet att sätta upp egna rutiner och arbetssätt och variationen på projekt gör att du kommer att bredda dig kompetensmässigt inom flera områden, bland annat inom samhällsutveckling och logistik.

Att arbeta på åf

Som ÅF-anställd har du stora möjligheter till utveckling, både karriärmässigt och kompetensmässigt. ÅF Academy är ÅFs eget utbildningsorgan och finns till hjälp för att främja din utveckling. Det händer mycket även utanför arbetstid för den som vill. Personalföreningen Club ÅF anordnar aktiviteter såsom löpträning och skidresor för att stärka gemenskapen och skapa en aktiv fritid.

Vi söker dig som
 • Har höga ambitioner och som i framtiden vill blir projektledare
 • Har en uttagen examen från högskola eller universitet inom teknik, ekonomi eller motsvarande
 • Har 1-2 års arbetslivserfarenhet efter din examen
 • Har körkort
 • Talar och skriver utmärkt svenska och engelska
Som person är du analytiskt lagd då du kommer att genomföra beräkningar och hantera en stor mängd information. Du har förståelse/kunskap om infrastruktur, stora tekniska system, hur teknik och samhälle interagerar. Du är driven och självgående då du själv måste kunna ta ställning till problem och frågor som dyker upp samtidigt som du driver på ditt eget arbete. Du är orädd och har en fallenhet för affärer då du kommer vara med att fånga in nya uppdrag till sektionen. Till sist ser vi att du har en god samarbetsförmåga, både som visar sig internt mot ÅF-anställda och mot kunder och deras förväntningar.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Grafiska vägen 2A, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Anna Nilsson, 031-3523375
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 jan

Om företaget

ÅF är ett ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. Sedan 1895 har vi bidragit till våra kunders utveckling och framgång. Genom att kombinera olika teknikområden och kompetenser skapar vi lönsamma, innovativa och hållbara lösningar för en bättre framtid. Vår bas är i Europa men vår verksamhet och våra kunder finns i hela världen. ÅF Innovation by experience