Project planner som vill arbeta i spännande projekt!

Vattenfall · Administration · 11 dec

Om jobbet

Projects & Services (P&S) inom Vattenfall BA Generation utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller tekniska specialisttjänster för Vattenfalls verksamheter inom BA Generation. Detta innebär verksamhet i form av projektledning, projektstöd, tekniska specialisttjänster och kärnsäkerhetsuppdrag.

Fokus inom P&S är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska discipliner. Vi jobbar aktivt med ständiga förbättringar och utveckling av våra modeller och metoder för att vi skall vara bland de bästa inom våra verksamhetsområden.

Vattenfall BA Generation söker en Project Planner som vill vara med och strukturera, designa, planera samt driva projekt. Project Planning har som uppdrag att genomföra projektplanering på uppdrag inom kärnkraften samt ansvara för framtagning av metoder och verktyg för projektplanering.

I rollen som Project Plannerblir du en av nyckelspelarna i projektteamet och du får stora möjligheter att utvecklas och skaffa ett stort kontaktnät inom Vattenfall. Du kommer att vara med att hantera små, stora och ibland mycket stora och komplexa projekt.

Dina arbetsuppgifter som Project Planner
  • Driva arbetet med att skapa tidplaner över projektens strukturer och aktiviteter med de innehållande faktorerna tid, resurs och kostnad.
  • Ansvara för att tidplaner uppfyller de krav Vattenfalls beslutade planerings- och projektmodeller efterfrågar.
  • Under projektens olika faser ansvarar du för regelbunden uppföljning av tidplaner och att efterfrågat beslutsunderlag löpande kommuniceras till berörda intressenter, både inom och utom projektteamet.
  • Analysera projektens tidplaner och kommunicera förslag på prognoser, skeenden och förändringar till berörda medarbetare inom organisationen.


Som Project Planner behöver du följande kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och gärna flera års erfarenhet av projektplanering. Erfarenhet från projektarbete i avancerade planeringsverktyg som t.ex. Primavera är önskvärt. Att vara van att leda planeringsworkshops och handleda andra inom planering är meriterande. Har du PMI- eller IPMA-certifiering är det också en fördel.

Som person är du självständig och analytisk. Din roll kräver god förmåga att koordinera och samordna komplexa arbetsflöden och uppgifter, vilket förutsätter att du har känsla för struktur och samarbete. Det är viktigt att du tycker om att delge din kunskap till andra och hjälpa andra att utvecklas i sin roll.

Placeringsort: Ringhals eller Göteborg.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Widenrot 0703-268 607. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Eva Gullberg, 0722-025 013.

Fackliga representanter: Johan Sandström - Akademikerna, Anders Bohlin - Unionen, Ingemar Eriksson - SEKO och Christer Gustafsson - Ledarna. Du når dem alla via vår växel 08- 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 11 dec 2016 via denna sida eller vattenfall.se/jobb.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska hasamma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Eva Gullberg, 0722-025 013

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget