Product Coordinator till Univar!

Om jobbet

Har du ett intresse för teknik och försäljning och vill utvecklas och utmana dig själv? Nu söker Univar en Product Coordinator, en spännande tjänst med inslag av både teknik och affär. Du kommer att komma in i en grupp med mycket kunskap och en fin produktportfolio vilket ger dig stora möjligheter att lära både mycket och snabbt i en internationell företagsmiljö.
Låter det spännande? Sök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Univars räkning en Product Coordinator för produktsegmentet Specialty Fluids och Pharma. Tjänsten är ett föräldrarvikariat med start i januari och sträcker sig till januari 2018 med placering på Göteborgskontoret.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Univars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Univar.

Arbetsuppgifter

Som Product Coordinator är du ansvarig för att utveckla nya och existerande affärer, bygga strategier för produktportföljen du ansvarar för samt utveckla innehållet i produktlinjen. Du ansvarar även för att genomföra presentationer, stötta säljteamet samt att driva aktiviteter i syftet att få din produktportfölj att växa. Du rapporterar till din Group Product Manager och kommer att arbeta nära säljteamet, inköp samt andra relevanta avdelningar.

Du kommer till exempel att:
 • Implementera, övervaka och analysera säljresultat och marknadsinformation i relation till din produktportfölj och driva aktivitet baserad på analysen.
 • Ansvara för produktportföljens budget och prognostisera resultat.
 • Prishantering i form av förhandlingar, uppföljning av marknadspriser, implementering av prisstrategier samt kommunikation till säljteamet.
 • Förhandla leverantörsavtal samt inköpspris, leverans, betalningsvillkor och andra relevanta betingelser.
 • Bidra till optimering av produktsortimentet i förhållande till rörelsekapitalet
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för teknik, kemi och försäljning och som vill utvecklas i en internationell organisation där du får möjlighet att driva starka varumärken och högklassiga produkter. Varje dag hos Univar bjuder på nya utmaningar och möjligheter och du får möjlighet att arbeta med snabba beslut i en ständigt föränderlig marknad.

Vi söker dig som
 • Har en utbildning inom exempelvis kemi, sälj- och marknadsföring, business development eller industriell ekonomi från Universitet eller Högskola.
 • Har arbetslivserfarenhet inom försäljning och/eller marknadsföring
 • Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande men inget krav om du
 • Har erfarenhet inom läkemedels- eller kemiindustrin
 • Behärskar SAP
 • Talar något annat nordiskt språk, exempelvis danska eller norska
 • Har goda kunskaper i MS Office-paketet, framförallt excel
Som person är du driven, ihärdig och en naturlig doer. Du är analytisk och har lätt för siffror, samt klarar av ett högt arbetstempo. Du är självgående och ansvarstagande i ditt arbete likväl fokuserad på att utveckla och skapa goda resultat. Vi tror också att du är en duktig kommunikatör som kan konsten att lyssna och skapa långsiktiga relationer.

Övrig information
 • Start: Januari
 • Omfattning: Heltid, föräldravikatiat tom januari 2018
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Josefine Skagert, 031- 352 33 61
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 jan

Om företaget

Univar är ett ledande företag inom distribution av kemikalier, tillsatser, ingredienser och smörjmedel. Univar har en stark företagskultur med fokus på kvalitet, miljö, säkerhet och är ledande i att finna innovativa lösningar till deras kunder. I norden är Univar den leverantör som kan erbjuda det bredaste sortimentet vilket gör att de når ett stort antal industrier, användningsområden och arbetsmiljöer. Förmågan att leverera rätt lösningar till sina kunder, kräver god produktkännedom och specialistkompetens inom de branscher de betjänar. Univar har cirka 7600 anställda över hela världen. Läs gärna med om Univar på deras hemsida.