PROCESSINRIKTAD SYSTEMINGENJÖR TILL SMART EYE

Sigma · Teknik & Ingenjör · 18 nov

Om jobbet

Sedan starten 1999 har göteborgsbaserade Smart Eye levererat ögonföljningssystem (eye tracking) till de mest krävande krävande kunderna inom fordons- och flygindustrin. Smart Eye är, med sin möjlighet att använda flera kameror och sina unika algoritmer, helt världsledande när det gäller huvud och ögonföljning i 3D. Just nu håller Smart Eye på att bygga upp en affärsenhet som skall göra Smart Eyes teknik tillgänglig för den stora massan, genom att leverera algoritmer till bilindustrin.

Har du en bakgrund inom mjuvaruutveckling och vill arbeta med krav och processer i kundnära situationer?
Smart Eye växer och behöver utöka sitt team med en driven systemingenjör som kan vara en länk mellan produkt och kund. Rätt person kommer ha stora möjligheter att växa och vara med och påverka bolagets sätt att arbeta framöver.

Arbetsuppgifter
Som Systemingenjör på Smart Eye kommer du att tillhöra vårt Automotive OEM-team, men mycket samarbete förekommer med säljkåren. Dina arbetsuppgifter utförs mellan utveckling och sälj för att anpassa vår produkt utifrån kundernas krav och behov. Du kommer att vara inblandad i flera projekt samtidigt, vilket kräver att du snabbt kan byta fokus och hoppa mellan arbetsuppgifter. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat dokumentation, kravhantering, skapa presentationer, presales och kostnadsberäkningar. I din roll ingår att förstå kundernas behov och branschens kravställningar, veta hur mjukvaruutvecklingen behöver anpassas för att kunna leverera produkten, förstå hur man ska kunna testa de krav som sätts upp och göra kostnadsberäkningar som används i kundkontakten. Du kommer att bli specialist på vår produkt och hur den kan anpassas och därmed få en nyckelroll hos oss när vi nu växer.

Profil
För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har en högre utbildning, föredragsvis en civilingenjörsexamen inom elektroteknik eller data. Du har en bakgrund inom mjukvaruutveckling men ditt intresse för processer och presales har lett dig till en roll som systemingenjör idag. Din bakgrund medför att du förstår utmaningarna inom programmering, hur viktigt det är att man kan testa kraven på ett korrekt sätt men även vikten av att ha tydliga processer, välgrundad dokumentation och korrekta kostnadsberäkningar. Vidare är du van vid att både skriva och tolka kravspecifikationer, trivs med mycket kundkontakt och har erfarenhet av Automotive SPICE. Då vi arbetar internationellt krävs det att du kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet från fordonsbranschen, men det är inget krav. Ett stort plus för tjänsten är om du tidigare har arbetat med Functional Safety (ASIL).

Personlighet
För dig är det självklart att ha en hög grad av flexibilitet när du arbetar. Du är prestigelös, men trygg i din kompetens och kunskap. Du trivs med att arbeta i samarbete med andra och tycker det är roligt att hjälpa kunder med deras behov. Att stå inför en grupp beslutstagare och presentera en utvecklingsplan med tillhörande kostnadsberäkningar är ingen som helst problem, eftersom du tycker om att vara expert på din produkt. För att passa på tjänsten måste du vara duktig på att lägga pussel - förstå helheten men även kunna fokusera på detaljerna. Du har lätt för att byta fokus, hoppa mellan projekt och har en hög social förmåga. Struktur, processer och dokumentation är dina verktyg i arbetet tillsammans med en stor dos humor.

Stort vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?
På Smart Eye erbjuds du ett varierande och utvecklande arbetsklimat. Du kommer att arbeta med drivna, kompetenta kollegor som tycker om att ha roligt tillsammans samtidigt som man får utveckla produkter som ligger i framkant inom sitt område. Nytänkande, flexibilitet och hög standard är tydliga inslag i vardagen.

Kontaktperson
Vi vill ha din ansökan snarast. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Sigma Compleo. Detta är en fast tjänst och anställningen är på Smart Eye med placering i Göteborg. Registrera din ansökan via www.sigmaitc.se. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Hanna Bäckhage på hanna.backhage@sigma.se eller 073-072 13 34.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör
Kontakt

Ring Hanna Bäckhage, 073-072 13 34

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 nov

Om företaget


Hitta hit

Göteborgs stad Visa på karta

Visa var