Praktik internt på Lernia

Lernia · HR & Personal · 30 okt

Om jobbet

Om företaget

Lernia ger inte bara möjligheten att utvecklas inom ett av Sveriges ledande kunskapsföretag, vi erbjuder även attraktiva karriärvägar och utvecklar hela tiden nya, spännande tjänster. Hos Lernia bidrar du till att skapa ett samhälle där människor kan försörja sig själva, känna sig behövda och företag kan växa och blomstra.

Allting hänger ihop, utbildning, tillväxt, ett fungerande näringsliv och offentlig sektor, integration, möjligheten att försörja sig, möjligheten att få jobb efter en uppsägning, rätt kompetens på rätt plats. Möjligheten att växa, som individ eller som organisation. För att förstärka vårt team söker vi nu dig som kommer att praktisera i vårt team av engagerade och resultatfokuserade rekryterare. Vill du vara med och driva utvecklingen för Lernia Bemanning Division Tjänstemän genom att vara delaktig i att rekrytera rätt kandidater till våra kunder? Då är detta praktikplatsen för dig!

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu en praktikant för en intern tjänst på Lernia inför vårterminen 2017. I rollen som praktikant är du med och stöttar rekryterarna i hela rekryteringsprocessen inom tjänstemannasektorn med syfte att täcka våra kunders behov. Våra kunder är alltifrån internationella storbolag till mindre företag och de finns representerade i olika branscher, därmed får du chansen att få värdefull erfarenheter inom olika kompetensområden.
Som praktikant får du vara delaktig i hela rekryteringsprocessen, från ax till limpa, där resultatet blir att matcha uppdrag med rätt kompetens och konsult. Detta görs genom att; kontakta kund och ta kravprofil, skriva attraktiva annonser, göra rätt urval, hålla i kvalitativa intervjuer, ringa referenser och skapa säljande kandidatpresentationer.

Din bakgrund

Vi söker dig som just nu studerar en eftergymnasial utbildning, gärna inom personal eller liknande. Du behöver berättigad praktik via skolan eller arbetsförmedlingen. Utbildningen ger dig verktyg att arbeta strukturerat och flexibelt med god förmåga att utrycka dig i såväl tal som skrift. Vi ser det som fördelaktigt om du har erfarenhet av rekrytering men det är inget krav.

Personliga egenskaper

Vi söker en person som är driven, prestigelös och vill komma in i branschen. Stor vikt läggs vid att du är en social person som är nyfiken och duktig på att bygga nätverk och underhålla relationer. I rollen som rekryteringspraktikant är det viktigt att du är flexibel och kan hänga med i ett högt tempo då processer kan förändras snabbt.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Internship / Praktik
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Rekrytering
Kontakt

Ring Donika Sejdiu, 0722 54 11 61

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.