Praktik hos Adecco och Badenoch & Clark i Göteborg

Om jobbet

Adecco Group söker nu praktikanter både till vår rekryteringsverksamhet och konsultverksamhet inför vårterminen 2017.

Adecco Group söker drivna studenter som vill vara en del av vår organisation. Om du vill praktisera på ett företag som är rankat bland de bästa arbetsplatserna enligt "Great Place To Work" och vill tillhöra härliga team där laganda står i fokus, då är du den vi söker!

Hur ser din arbetsdag ut?
Din dag kommer att variera beroende på om du gör din praktik på Badenoch & Clark, rekryteringcentret eller inom vår konsultverksamhet.

Badenoch & Clark
Blir du praktikant på rekryteringsverksamheten, Badenoch & Clark, kommer du under din praktikperiod att inspireras och drivas av rekryteringskonsulternas dagliga arbete. Badenoch & Clark integrerar personbedömning med försäljning, affärsmässiga dialoger och ett lagarbete utöver det vanliga. Du kommer att vara delaktig i lagarbetet, då rekryterings-konsulterna är måna om att du får en så god inblick och kunskap kring rekrytering som möjligt. Rekryteringskonsulterna har ett nära samarbete med såväl stora som små företag, organisationer och myndigheter.

Adecco rekryteringscenter
Gör du din praktik på Adeccos rekryteringscenter, kommer du att ingå i ett team som rekryterar konsulter till olika tjänster. Du kommer att assistera i rekryteringsprocessen med referenstagning och du kommer få inblick i andra moment såsom gruppintervjuer, annonsering, göra urval bland ansökningar, telefonintervjua kandidater och skriva CV-presentationer.

Adecco Konsultverksamhet
Får du möjligheten att praktisera tillsammans med våra konsultchefer, kommer detta innebära att du stöttar och bistår konsultcheferna i olika delar i det dagliga arbetet. Du kommer främst att bistå i uppgifter som uppföljning av sjukfrånvaro, tidrapportering, bokningar och annat administrativt arbete.

På Adecco Group är ingen dag den andra lik och arbetsuppgifterna varierar från dag till dag. Du får mer ansvar när du tar initiativ och visar ditt engagemang.

Vem trivs här?
Här trivs du som är affärsmässig och nyfiken. Vi arbetar för att överträffa våra kunders förväntningar och tror att skratt och professionalism går hand i hand. Det är viktigt att du är stresstålig och tycker om att arbeta i högt tempo emellanåt. Rekryteringskonsulterna och konsultcheferna har många uppdrag och arbetsuppgifter som löper parallellt, där struktur och organisatorisk förmåga är viktiga egenskaper. Då du kommer att ha mycket kontakt med kunder, kandidater samt övriga medarbetare är det viktigt att du är serviceorienterad och trivs med att arbeta med människor. Är du dessutom prestigelös, flexibel och har god prioriteringsförmåga är detta din rätta praktikplats!

Vi ser gärna att du går en relevant utbildning inom personal/HR, försäljning, projektledning eller ekonomi. Då rollen som praktikant ställer stora krav på din muntliga och skriftliga förmåga ser vi det som en självklarhet att du uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska, skriftligen och muntligen. Vi vill att du har en god datorvana och baskunskap i Word, Excel och Outlook, då det förekommer administrativa arbetsuppgifter.

Vad erbjuder vi?
Hos oss får du en spännande och lärorik praktikperiod på en av världens största HR-partner, där du får möjligheten att vara en del av drivna och hjälpsamma team. Hos oss är människan i fokus och våra värderingar; laganda, kundfokus, ansvar, entreprenörsanda och passion genomsyrar vårt arbete.

Låter det intressant?
Om du är intresserad är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urvalet sker löpande. I din ansökan ser vi gärna att du beskriver vad du har gjort tidigare och vad du förväntar dig av din praktikperiod. Ange även hur många veckors praktik du är berättigad till, om det är via din utbildning eller arbetsförmedlingen samt vilka veckor det gäller. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Duaa Bastawy på 0725-30 51 05 alternativt duaa.bastawy@badenochandclark.se

Adecco Group använder tester och videofrågor som urvalsverktyg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Badenoch & Clark är ett ledande internationellt rekryteringsföretag som finns på 14 orter med drygt 50 seniora konsulter i Sverige. Vi rekryterar top management, chefer och specialister till såväl privat som offentlig sektor. Vi har verksamhet i 13 länder och grundades1980 och ingår i Adecco Group.

Adecco är världens största aktör inom rekrytering, konsulting och bemanning med ca 33 000 medarbetare utspridda över 5100 kontor i fler än 60 länder världen över. Adecco har sitt säte i Schweiz och är ett globalt fortune 500-företag, noterat på Swiss Exchange i Zürich.
Jobbfakta
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.